Zonnige zomerwijn

zomerwijnHet is mei! Het voorjaar is in volle gang (al lijkt het vandaag wel herfst) en iedereen zit vol plannen voor de zomer. En daarbij hoort wijn, zomerwijn! Roze bubbels, zwoele Moscato of Muscat en een verfrissende P&T (spreek uit: pie en tie). Nu nog hopen op veel – heel veel – lange, zwoele zomeravonden. Maar wat is nu echt zomerwijn? Een aantal tips voor zomerwijn op een rij!

 

Zomerwijn

BUBBels

Zomerwijn - BUBB Royal Rose RoyalHet zijn bubbels, maar niet zomaar bubbels. Le BUBB is een verrassende mousserende wijn, die je het ultieme champagnegevoel geeft. Aan tafel, met je vrienden en in het glas. Le BUBB is een Crémant d’Alsace. Er is een Brut Prestige van pinot blanc druiven en een Rosé Royal gemaakt van 100% pinot noir.

Meer info: lebubb.com

Moscato d’Asti, een frivole zomerbubbel

De wijn is licht mousserend en heerlijk friszoet en ook nog eens met veel minder alcohol dan de gemiddelde wijn, namelijk zo’n 5%.  Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van de muskaatdruif en dat proef je. De wijn smaakt namelijk heel erg naar… druif! Lekker als aperitief of bij desserts met vruchten en ijs.

De Castelvero Moscato d’Asti zit in een strak vormgegeven fles en is voor € 7,99 verkrijgbaar bij PLUS supermarkten, www.wijnenvanplus.nl.

Een geurige muscat

Nog een wijn van muskaatdruiven gemaakt, maar toch heel anders. Een geurige en zwoele wijn uit de Alsace. Bij Domaine Zinck houden ze van opvallende en sympathieke etiketten.
De Muscat is heerlijk om zo te drinken, maar smaakt ook prima bij Aziatische gerechten.

Muscat d’Alsace van Domaine Zinck is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 8,99, www.ah.nl.

Zomerwijn - een mix van Port en TonicPortonic

Mixen met tonic is helemaal van deze tijd. Deze komt uit Portugal: een ‘P&T’ oftewel een ‘Portonic’. Mix in een longdrinkglas met een paar ijsblokjes 50/50 Graham’s Fine White en tonic. Voor de liefhebber nog een schijfje citroen of een paar blaadjes munt.

Graham’s portwijnen zijn o.a. verkrijgbaar bij de winkels van de Wijnkring, www.wijnkring.nl.

– persbericht –

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.