Zondag as Wijnfeest en Wijnproeverij bij Perswijn!

Op zondag 26 mei 2013 aanstaande is er en leuk evenement van Perswijn in Amsterdam (start 12.00). Naast een proeverij van interessante wijnen zal Perswijn ook het 25-jarig jubileum vieren. Perswijn is een onafhankelijke wijntijdschrift waar je informatie over vele wijnen kunt vinden. Gedegen onderzoek en interessante wetenswaardigheden over wijn en de wijngaard staan in het tijdschrift centraal.

Het feest zal morgen plaatsvinden in het Mövenpick Hotel in Amsterdam. De proeverij heeft als thema de Bergerac wijnen. Aanwezig met een stand op de proeverij is ook het C.I.V.R.B. Bergerac, de overkoepelende organisatie van de Bergerac wijnen. Verder is Ronald de Groot, hoofdredacteur van Perswijn, naar de Bergerac gegaan en heeft uit een brede wijnselectie een interessante TOP 30 samengesteld. Deze gaan zij op 26 mei aan de aanwezigen presenteren (spannend).

PerswijnenDeze TOP 30 van bekende en minder bekende AOC’s laat de Bergerac wijnen ontdekken en herontdekken. En wij van Wijnbloggers zijn het daarmee zeer eens. Er is veel te ontdekken.
 Zo zijn in de Bergerac de droge witte en rode wijnen nog vrij overzichtelijk, met voor elk drie appellations (Bergerac, Bergerac sec en Montravel voor droog, en Bergerac, Côtes de Bergerac en Pécharmant voor rood), maar er is een hele reeks appellations voor zoet en halfzoet (Bergerac, Bergerac Moelleux, Monbazillac, Côtes de Montravel, Haut-Montravel, Rosette en Saussignac).
Naar onze mening is  Zuidwest-Frankrijk minstens zo interessant als  andere streken met as resultaat vaak interessante verborgen koopjes. Morgen gaan wij van Wijnbloggers op koopjesjacht bij Perswijnen.

Informatie over de Zomerproeverij vind je op Perswijn

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.