Zondag 25 Augustus Château voor Buren voor de Wijnliefhebbers

Aankomende zondag nog geen plannen? Ga dan eens naar het leukste wijnfestijn van de Betuwe! Deze zondag (dus 25 augustus) kun je, tijdens Château voor Buren, kennis met lekkere wijnen uit diverse wijnstreken. In de  binnenstad van Buren zijn er diverse stands met verschillende wijnen, uiteraard met bijpassende lekkernijen. Tevens de perfecte gelegenheid om eens kennis te maken met  Nederlandse wijnen.

Château voor Buren Château voor Buren is het zomerse wijnevenement dat voor de  wijnliefhebber echt een dagje uit is. Veel keuze uit wijn, leuke omgeving en veel gezelligheid. Naast de verschillende stands zijn ook de diverse brocante- en cadeauwinkels in de binnenstad geopend, en kunt u terecht bij de verschillende horeca gelegenheden. “Joi de vivre” – genieten zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem.

Je eigen wijnglas

Bij de ingangen van Chateau voor Buren kun je voor € 7,50 een speciaal voor Chateau voor Buren ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kun je bij de verschillende stands wijn proeven. Dus gewoon kopen! Tevens een leuk souvenir:-) Naast de proeverij kun je bij aankoop van het proefglas tevens deelnemen aan een excursie naar een echte Betuwse wijngaard. Of neem je plaats voor een wijnpresentatie in één van de fluisterboten op de Korne.

Betuws wijndomein

Elk half uur rijdt er een bus naar de wijngaard van  het Betuws Wijndomein. Je krijgt daar een rondleiding door de wijngaard en bezoekt de moderne ‘wijnkelders’ waar de wijnen worden gerijpt en gebotteld.

Wijnpresentatie op de Korne

In klein gezelschap kunt u elk half uur deelnemen aan een wijnpresentatie, op onze rivier de Korne, verzorgd door een vinoloog in een fluisterboot van Ecoboot.

Diverse straatmuzikanten zorgen met live muziek voor een feestelijke sfeer. Zo treden tussen 13:00 en 17:00 de volgende formaties op:

  • Bij de pleinen met Italiaanse, Spaanse en Franse wijnen treft u het Accordeonduo Olivia
  • Het plein met Nederlandse wijnen wordt opgeluisterd door de Burense band Antonia
  • Onder de Culemborgsche poort treft u Johan Drost met sfeervolle klanken van zijn trekharmonica
  • Bij Grand Café de Hofhouding treedt de a capella zangformatie Women in White op

 

Bezoekersinformatie

Chateau voor Buren kunt u bezoeken op zondag 25 augustus tussen 12:00 en 18:00 in de oude binnenstad van Buren in de Betuwe. U kunt gratis parkeren bij de parkeerplaatsen buiten de stadsmuur. Bezoekers die geen wijn proeven maar willen genieten van de sfeer van het evenement zijn uiteraard ook van harte welkom en hebben gratis toegang. Kijk voor meer informatie op de website van Chateau van Buren

 

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.