Zomerse retro wijn picknick

retro wijn picknickRetro is back – We zien het terug in meubels, fashion, en ook in verpakkingen. De ruitjes van vroeger. Wie herinnert zich nog de roodgeblokte kleedjes op de tafels in het café of de gordijntjes in de keuken?

De stijl van de jaren zestig doet opnieuw haar intrede. Voor sommigen is het nostalgie, voor anderen karaktervolle geschiedenis. Oude tijden herleven met design stoelen en trendy kapsels… maar ook met wijnen. De wijnen van Les Petit Carreaux nemen je back to the sixties. Letterlijk ‘De Kleine Ruitjes’ zijn overal op het etiket terug te vinden. Dus pak je kleedje, doe de vrolijke fles en wat lekkere hapjes in de mand en je hebt precies wat je wilt voor een zomerse retro picknick.

Genieten op z’n Frans

De druiven groeien in een warm klimaat en dat proef je terug in de wijnen van Les Petit Carreaux, de zomer-zon uit Frankrijk! De wijnen zijn verkrijgbaar in diverse varianten: als Syrah Rose, Chardonnay en Merlot.

Wijn - vis petit carreaux syrah roseDe Syrah rosé is makkelijk te drinken en heeft aroma’s van aardbeien en framboos. Ideaal bij een lunch met salade of sushi. De wijn is heerlijk voor een zomerse dag in het park of op het strand. Neem dus naast je rode ruitjes bikini ook een koeltas mee om de wijn lekker koud te kunnen serveren. Drink je liever wit? Chardonnay met tonen van exotisch fruit, en zoete aroma’s van geroosterde hazelnoten, is de perfecte metgezel voor een romantisch diner. Vergeet de tafel niet te dekken met een roodgeblokt kleedje! De zachte Merlot is bijzonder fruitig van smaak door aroma’s van rijpe rode bessen. Gewoon voor bij een eigengemaakte pasta of bij de barbecue. Doe je ruitjes schort om en duik tussen de potten en pannen. Want retro is hip!

Wijn verkrijgbaar bij Gall&Gall

Syrah Rosé, Chardonnay en Merlot van Les Petits Carreaux komen uit de Languedoc en zijn verkrijgbaar bij Gall & Gall en via www.gall.nl voor € 5,99. Binnenkort zijn ook Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc van Les Petits Carreaux verkrijgbaar in Nederland. Via de QR-code op het achteretiket is meer te lezen over Les Petit Carreaux.

Petits Carreaux wordt geproduceerd door de wijnmakers van Val d’Orbieu. De telers delen dezelfde visie over het maken van wijn op een zo’n duurzaam mogelijke wijze.

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.