Wijnen uit Zeeland proeven op Bevrijdingsdag

Zeeuws wijnen van Wijnhoeve de Kleine Schorre proeven bij Restaurant de Kleine SchorreDe wijntip van het weekend hebben we al gegeven, maar toch willen we nog even extra aandacht geven aan de Wijnproeverij van Zeeuwse wijnen die morgen georganiseerd wordt bij Restaurant Westerkaatje in Rotterdam. Tijdens deze wijnproeverij, die gehouden wordt van 16.00 tot 18.00 uur staan niet de minste Zeeuwse wijnen op tafel, want op de proeftafel staan de Zeeuwse topwijnen van wijnhoeve De Kleine Schorre. Ook de wijn van de nieuwe oogst van Wijnhoeve de Kleine Schorre zal geproefd kunnen worden.

Kwaliteit wijn is goed

Paula van de Vijver, ‘wijnmaker op de Kleine Schorre” is zeer te spreken over de kwaliteit van de wijn die gemaakt is van de nieuwe oogst (oogst 2012). “De wijnen zijn vergelijkbaar met het goede wijnjaar 2011”, zegt zij tegen De Weekkrant. Dat belooft wat..!

Wijnhoeve de Kleine Schorre behaalde in 2012 een recordoogst van 45.000 liter, waar begin april 60.000 flessen wijn van zijn gebotteld.

Wijngaard de Kleine SchorreWijngaard De Kleine Schorre

Wijngaard De Kleine Schorre is gelegen in Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland, Zeeland. Met 10 hectare aan wijnbouwland is Wijngaard De Kleine Schorre de grootste wijngaard in Nederland. De Wijngaard bestaat sinds 2001 en heeft op 10 hectare  zo’n 40.000 wijnstokken gepland. De druivenrassen die op De Kleine Schorre te vinden zijn, zijn de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois.

Wijnproeverij Zeeuwse wijnen op 5 mei

Vanaf 16.00 uur ben je welkom voor de proeverij van de Zeeuwse wijnen van wijnhoeve de Kleine Schorre. Wijnboer Johan van der Velde en ‘geestelijk vader’ Frits Scheurleer van wijnhoeve de Kleine Schorre laten je de nieuwe oogst proeven en kunnen je alles vertellen over deze wijnen uit de Zeeuwse polder. Niet alleen over de smaken en de (ontstaans)geschiedenis, maar bijvoorbeeld ook dat de KLM de wijnen ook de komende 3 jaar ‘op hoog niveau’ zal blijven schenken. Verder kun je aanschuiven voor een Hollands kaasplankje met bijvoorbeeld een glas pinot Grigio. Ook leuk is dat Antonio, student aan de Codarts academie, met zijn gitaar zal zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Praktische informatie

Wat: Wijnproeverij Zeeuwse wijnen De Kleine Schorre
Wanneer: Zondag 5 mei 2013
Hoe laat: 16.00 tot 18.00 uur
Waar:  Restaurant Westerkaatje Noord , Benthuizerstraat 60d, 3036 CK Rotterdam
Hoeveel kost het: Niks, gratis toegang

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.