Zeeuwse wijnen in KLM World Business Class

Opeens zit je daar – jurk aan, kroon op – naast niemand minder dan wijnschrijver Harold Hamersma en de Commissaris van de Koning Han Polman in het KLM-wijnpanel. Vandaag wordt er wijn geproefd. En niet zomaar. Ter ere van de 10-jarige samenwerking tussen Wijnhoeve de Kleine Schorre en KLM is er een reuzeproeverij georganiseerd.

Om half 3 moest ik, als de Zeeuwse wijnkoningin, aanwezig zijn, zodat ik een flying entree kon maken per helicopter. Vanuit de lucht zag ik de stewardessen in KLM-blauw al staan. Ik mocht direct op de foto met Johan van de Velde (de wijnboer), de Commissaris en Wim Spelt (directeur Product Management), die vandaag prijkt in het Stan Huygensjournaal van De Telegraaf.

Grootste KLM-wijnpanel ooit

Het wijnpanel moet antwoord geven op de vraag welke wijnen volgend jaar worden geserveerd in de World Business Class. Dit gebeurt onder leiding van de Commissaris van de Koning, maar ook nipt wijnschrijvend Nederland mee: Ronald de Groot (oprichter wijntijdschrift Perswijn), Harold Hamersma (bekend van zijn columns in NRC en Parool) en Hubrecht Duijker (wijnschrijver van o.a. De Wijnalmanak) en natuurlijk de inkopers van KLM: Ger Bergkotte, Nao Dekkers en Monique Kooper.

Bekijk meer op Le Club des Vins.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.