Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten ‘Beste Sommelier van België’

Sommelier Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten uit Lennik heeft zondag de verkiezing van de “Beste Sommelier van België” gewonnen. Hij mag nu België vertegenwoordigen op de preselecties van internationale wedstrijden.

Het concours werd georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Yanick Dehandschutter haalde het van Antoine Lebel van La Villa Lorraine in Brussel en Jan Rots van Brasserie Latem in Sint-Martens-Latem. Tijdens de eindronde in het Radisson Blu Hotel in Brussel moesten de drie finalisten voor een jury van vijftien nationale en internationale wijnkenners een reeks praktische en mondelinge proeven afleggen. Er moesten bijvoorbeeld twee wijnen worden gedegusteerd, vijf alcoholische dranken worden herkend en de finalisten moesten tonen dat ze harmonie kunnen brengen tussen wijn en gerecht.

De finalisten voor de wedstrijd van “Beste Sommelier van België 2013″ waren:

Yanick Dehandschutter mag nu in naam van België deelnemen aan de verkiezingen van “Beste Sommelier van Europa” en “Beste Sommelier van de wereld”. In 2011 werd hij al eens tot beste Belgische sommelier verkozen. Toen ging het om een wedstrijd van de Gastronomische Club Prosper Montagné. (Belga)

 

Yanick Dehandschutter  ‘Beste Sommelier van België’

Bron:http://www.nieuwsblad.be

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.