Nederlandse deelname aan WK Sommelier in Tokyo

Jan-Willem van der Hek vertegenwoordigt Nederland op WK Sommelier in TokyoJan-Willem van der Hek, de beste sommelier van Nederland zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK Sommelier dat van 26 maart tot en met 30 maart in Tokyo gehoudenzal worden.

Jan-Willem van der Hek

Jan-Willem van der Hek, werkzaam bij Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin als sommelier, werd tijdens het Nederlandse Kampioenschap Sommelier uitgeroepen tot de beste sommelier van Nederland en hij mag zich in 2012 en 2013 ‘s lands beste sommelier noemen.

WK Sommelier

Eens in de twee jaar komen de beste sommeliers van de wereld bij elkaar om hun vakkennis te laten testen. Deze prestatieproef bestaat uit diverse onderdelen, naast een serie pittige theoretische vragen van ruim 2,5 uur zal tevens de kennis van diverse dranken worden getest. Gezien de locatie van dit wereldkampioenschap zullen ongetwijfeld Sake en andere Japanse rariteiten in het programma verwerkt worden. Naast de theorie zal een internationale jury deze top van 60 sommeliers vanuit heel de wereld beoordelen op hun correctheid en bezieling op praktijkniveau en hun gastencontact.

Om het beste na te streven wordt Jan-Wilem begeleid door Edwin Raben, voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers. Edwin kent het knallen van de zweep, hij heeft zelf meerdere malen in de periode 1996-2006 mogen deelnemen aan zowel het Europees als het Wereld Kampioenschap.

Jan-Willem van der Hek is een groot talent. Met zijn 26 jaar behoort hij tot de nieuwe generatie jonge, enthousiaste sommeliers in Nederland. Deze beroepsgroep wordt geschoold en vooral gesteund vanuit hun beroepsvereniging, het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). Voor deze enthousiastelingen en natuurlijke haar overige leden organiseert Het NGS workshops, proeverijen en studiereizen om te zorgen dat de wijnkennis van haar (jonge) sommeliers op het hoogste niveau is en blijft.

Jan-Willem van der Hek vertrekt samen met de Nederlandse delegatie eind maart naar het prachtige Tokyo. Hier zal hij meer dan zijn best doen om hoge ogen te gooien voor de Nederlandse Sommeliers.

– Persbericht – 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.