Witte Wijn Top 10 update! een goed begin…

In onze Rode Wijn Top 20, Witte Wijn Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de update van de Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Afgelopen dinsdag hebben een flink aantal witte wijnen geproefd, met als doel weer nieuwe lekkere witte wijnen te vinden voor onze Witte Wijn Top 10. Naast gezelligheid en lekkere hapjes wordt er uiteraard serieus geproefd, het gaat immers om een Top 10.  Verder willen we de Witte Wijn Top 10 graag uitbreiden naar een top 15, dus hebben we nog een aardige weg te gaan. Goed wat zijn de wijnen welke we tot nu toe hebben geproefd? Kijk maar even in onze Witte Wijn Top 10! Verder vandaag de Witte Wijn Proeflijst als het gaat om onze vorderingen om eind Augustus/September de Witte Wijn Top 15 compleet te hebben

Onze Witte Wijn Top 10!

Wij stellen een Witte Wijn Top 10 samen op basis van een aantal simpele criteria. Ten eerste moet de wijn gewoon lekker zijn, dus naast proeven, ruiken en er ook lekker uit zien (mooie kleur). Verder vinden we het belangrijk dat als een wijn gemaakt is van een bepaalde druif  (of druiven)je ook deze druif proeft. Uiteraard mag er geëxperimenteerd worden en laten we ons graag verrassen, maar herkenbaarheid is een belangrijk criterium. Daarnaast is er ook een prijslimiet. Wij vinden dat een goede witte wijn niet duur hoeft te zijn en deze maximaal 15 euro mag kosten en een topper of uitzondering niet duurder dan 20 euro (maar dan moet deze wel heel bijzonder zijn!).

De Witte Wijn Proeflijst van deze week:

 • Chateau Pierre Bise 2009: Goudgele frisse wijn uit de Anjou.
 • Domaine Trotereau Quincy 2011: Sauvignon blanc hit het loire gebied. Frisse en mooie zuren, strak met smaken als witte bes, grapefruit, honing.
 • Skoff 2011: Stevige witte wijn uit Oosterijk, met veel geur. Mineralig, droog van smaak.
 • Petit Chablis Elegance 2010: Mooie geuren (bloemen) Verder uitstekende mineralige, droge, maar ook veilige Chablis.
 • Macon- Fuisse 2011 Pierre Vessigaud: Zeer droge mineralige zware wijn met hinten van tropisch fruit.
 • Chardonnyay 2012 Markowitch: Fris, mineralig en met tropisch fruit
 • Lagar de Costa, Alberino 2010: Mooie volle droge wijn met kruiden en fruit.

Domaine de Bellevue 2012 Touraine is een absolute topper en de benchmark richting de andere wijnen. Zacht fris en een mooi smaakpallet van paprika’s citrus, kruiden en dat alles mooi subtiel en in balans. Verder een mooie prijs van rond de 8 a 9 euro! Wauw! Bovenstaande wijnen waren in een aantal gevallen een zeer prettige verrassing, andere gaan we nogmaals proeven in een volgende proefronde. Uiteraard blijft de vraag wie komen er in de Top 10 of Top 15? Tip: Domaine Trotereau Quincy gooide hoge ogen en ….

witte wijn van riesling druiven

Witte Wijn Top 10 Lijst

Hieronder de wijnen die al geselecteerd zijn en waarmee we de nieuwe wijnen vergelijken. De basis van onze Top 10 fungeert dus als benchmark en daardoor zijn we dus streng in het toe lten van wijnen in de Top 10. Laat je een wijn toe, dan gaat er ook 1 uit, en daar moet je dus een goede reden voor hebben. Wel gaan we de Top 10 uitbreiden naar een Top 15 dus is er dit jaar meer plaats en dus ruimte voor nieuwe wijnen.

 • Domaine de Bellevue
 • Castell de Raimat Chardonnay
 • Fritz Haag Riesling trocken
 • Collefrisio Pecorino
 • Guerriero Bianco
 • Prà Soave Classico
 • Domaine Saumaize-Michelin Mâcon-Vergisson
 • Cono Sur Organic Sauvignon Blanc
 • Collefrisio Falanghina Terre di Chieti
 • Corette Viognier

Heb jij suggesties voor de Witte Wijn Top 15?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere witte wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Witte Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier. Uiteaard mag je ook een flesje opsturen om ons te laten proeven.

2 Reacties
 1. Beste,

  Ik ben geen wijnkenner maar ik drink zeer graag droge witte wijn.
  Heb het wijnhuis Pierre Vessigaud in juli bezocht en heb toen hun wijnen mogen proeven.
  Moet zeggen dat de Macon-Fuissé en de Pouilly-Fuissé wijnen allen zeer aangenaam en lekker waren maar mijn favoriet was de Macon-Fuissé “Les Taches”.
  Hebben jullie deze ook geproefd of was het de Macon-Fuissé “Le Haut de Fuissé”?

  Alvast bedankt voor de reactie.

  Mvg,
  Tonny

  1. Beste Tonny, wij hebben inderdaad de “Le Haut de Fuisse” gedronken en deze was lekker. Ik weet niet of hij het gaat halen om in onze Witte Wijn Top 10 te komen. We zullen zien….:-)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.