Witte Wijn Top 10 Update: Nieuwkomers

Witte wijn Top 10 - Update 2 nieuwkomersIn onze Rood Top 20Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. Om in onze Rood Top 20, Wit Top 10 of Rosé Top 10 te komen, moet een wijn dus even lekker of lekkerder zijn dan de wijnen die in onze Wijn Top’s staan. Met Wijn Top Updates houden we jullie op de hoogte van de veranderingen in onze Wijn Top’s. En we hebben een verandering; en niet zomaar één! We hebben twee nieuwkomers in onze Witte Wijn Top 10!

Nieuwkomers in de Witte Wijn Top 10

Wekenlang bestond de top 3 van de Witte Wijn Top 10 uit:

  1. Domaine de Trotereau (Martijn de Kleuver)
  2. Domaine de Bellevue (Grapedistrict)
  3. Castell de Raimat Chardonnay  (Mitra)
Witte wijn Top 20 Update - Nieuwe nummer 3 Bachero
De nieuwe nummer 1 van onze Witte Wijn Top 10: Bachero Verdicchio Castelli Jesi 2013
Witte Wijn Top 20 Update - Nieuwe nummer 3 Matteo Braidot
En de nieuwe nummer 3: Matteo Braidot Pinot Grigio 2013

Maar na onze proeverij van vorige week vrijdag staat deze top 3 helemaal op zijn kop door twee nieuwkomers! Nieuw op nummer 3 komt de Matteo Braidot Pinot Grigi0 2013. Deze mooie Italiaanse Pinot Grigio uit Veneto is lekker fris en fruitig. Een zeer aromatische wijn, die echt niet in onze Witte Wijn Top 10 mag ontbreken. Aldus ons vaste proefpanel.

Een nieuwe nummer 3 dus! En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook een nieuwe nummer 2. De Bachero Verdicchio Castelli Jesi 2013 voert vanaf nu onze Witte Wijn Top 20 aan. Deze Bachero Verdicchio Castelli Jesi 2013 is een, door ons onontdekte, topper die het absoluut verdient om op in de top 3 te staan. Vol rijp fruit en toch fris is deze witte wijn uit de wijngaarden van de “cru” Bachero. Een absolute aanrader voor de liefhebber van witte wijn! Zeker gezien de kwaliteit, maar ook om de vriendelijke prijs!

 

 

 

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie & het proefpanel

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.