Witte wijn Poquito Moscato (AH) – Proefnotitie

witte wijn proefnotitie Poquito MuscatoMooi weer, koeltas mee richting een strandje langs de Waal, om met de voeten in het zand nog lekker even te genieten van de zon. We doen het vaak. Eerder beginnen met werk zodat we ook weer eerder kunnen stoppen met werk en nog even van een namiddag in de zon aan het water kunnen genieten. Vaak met een wijntje

Lekker wit wijntje aan de Waal

Meestal wit. Zoals laatst de witte wijn Poquito Moscato, die we gekregen hadden om eens te proeven. En ons verraste! In een klein flesje, formaat bierflesje, met idem kroonkurk, uitermate handig om mee te nemen. 375 milliliter en slechts 5 procent alcohol. Ideaal dus om mee te nemen.

De Poquito Moscato, afkomstig uit Spanje en gemaakt van, de naam zegt het al, Spaanse moscatodruiven die komen van wijngaarden uit de regio rond Valencia. Leuk om te weten is, dat de wijnmaker van de Bodega waar de Poquito Moscato gemaakt wordt, geen Spanjaard is, maar een Schot. Deze wijnmaker die bekend staat als “El Escocés Volante” (The Flying Scotsman), Norrel Robertson is de enige Master of Wine, die in Spanje te vinden is. Er is ook nog een rose variant, maar die is volgens ons nog niet in Nederland te verkrijgen.

muskaatMoscato

De Moscatodruif of Muskaatdruif wordt vooral gebruikt voor zoete, witte muskaatwijnen. Het is druivensoorten die veel verschillende varianten kent, want er zijn ruim 200 verschillende soorten muskaatdruiven. Meestal zijn de druiven ambergeel of groengeel. Wijnen van deze druivensoorten vallen in het algemeen op door hun frisheid, volle en zeer zoete smaak en hun aroma’s.
Afkomstig uit (waarschijnlijk) Turkije hebben de Romeinen de druivensoort over het Middellandse Zeegebied verspreid en zijn ook goed zo te eten. De Muskaatdruif is aangeplant in landen rondom het Middellandse Zeegebied (Spanje, Egypte, Portugal, Zuid-Frankrijk), maar ook in Australië, Californië, Zuid-Afrika en Oost-Europa.

Witte wijn Poquito MuscatoWat proeven we?

Goed, het is tijd om te proeven en onze bevindingen te delen. Een zomerwijn op en top! Lekker fris, licht zoet met een klein bubbeltje. Een frisse, fruitige smaak. We proeven abrikoos en perzik. Lekker! Heerlijk voor de zomer en het verstevigt het zomergevoel ook nog eens.

Conclusie m.b.t Witte Wijn Poquito Moscato

Lekker! Met deze witte wijn heb je de zomer in je glas. Een aanrader om mee te nemen naar het strand of een picknick. Lekker als aperitiefje, maar zeer zeker ook als dessertwijn. En je kunt er ook prima een Poquito Mojito van maken, lees ik (Poquito Moscato, muntblaadjes, schijfjes citroen, ijs en een scheut witte rum).

Waar kopen we deze witte wijn Poquito Moscato?

De Poquito Moscato is in Nederland te verkrijgen bij Albert Heijn. Een flesje Poquito Moscato (375 ml) kost 2,99.
(Noot Redactie: De Poquito Moscato is als het goed is deze week in de aanbieding bij AH.)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.