Witte wijn Laurent Miquel wijnhuisVandaag de proefnotitie van de witte wijn Laurent Miquel l’Artisan Chardonnay. Al eerder gedronken, maar nu pas uitgebreid beschreven.

Wijnhuis Laurent Miquel

Deze Franse witte wijn Laurent Miquel l’Artisan Chardonnay komt van het wijnhuis Laurent Miquel. L`Artisan is een handgemaakte wijn die duidelijk laat zien dat de wijnmaker de kunst van het mengen verstaat. Laurent Miquel heeft vele maanden werk besteed aan het creëren van de ideale mix van elegante Chardonnay cuvees uit zijn kelders, die allemaal bijdragen aan de specifieke kenmerken van deze L`Artisan.

Laurent Miquel, eigenaar van het befaamde huis Chateau Cazal-Viel, wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Deze jonge wijnmaker werkt graag met de druivenrassen Voignier en Syrah.

Witte wijn Laurent Miquel wijnflesWitte wijn Laurent Miquel l’Artisan Chardonnay

Goed, wat staat er op het etiket?

Wijnhuis: Laurent Miquel
Soort Wijn: Witte wijn
Jaartal: 2010
Druiven: 100% Chardonnay
Flesinhoud: 75cl
Alcoholpercentage:
Land van afkomst: Frankrijk
Regio: Languedoc
Serveertemperatuur: 10-11 ° C
Lekker bij:

De Chardonnay druiven die worden gebruikt voor de L’Artisan wijn worden ‘s nachts geoogst. Na het oogsten worden de druiven gekneusd met een selectie van het sap.  Op een lage temperatuur wordt het sap ontdaan van most. De fermentatie geschiedt op 16-17 graden waarna er rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks plaatsvindt.  Van de wijn die op deze manier is ontstaan, rijpt 50% vijf maanden in Franse eiken vaten. Voor de botteling krijgt de Chardonnay wijn nog een lichte filtratie en wordt de wijn uiteindelijk nog gemengd met frisse, aromatische en crispy Chardonnay wijn zónder houtopvoeding. Dit alles geeft aan de L’Artisan Chardonnay een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn.

Wat proeven we?

In het glas heerlijke geuren van wit fruit en florale aroma`s in de neus. Volle, romige aanzet en smaak ondersteund door vanille aroma`s. Goede structuur en mooie afdronk.

Waar koop je deze Witte wijn Laurent Miquel l’Artisan Chardonnay

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.