Chenin BlancDe Chenin Blanc Longridge 2009 is de witte wijn die ik deze keer geproefd heb. De Chenin Blanc Longridge 2009 is een heerlijke, delicate wijn die mooi in balans is. De kleur heeft groene schitteringen en een licht gouden glans. In de smaak nuances van gedroogde peer, ondertonen van bloemen, abrikoos, groene appel en een finale van honing. Dit is gecombineerd met frisse lime, mineraliteit en hints van eikenhout. Zeer volle smaak.’

De met de hand geplukte druiven worden met hele trossen tegelijk gekneusd. Het sap (met 5% droesem) wordt vervolgens overgeheveld in houten vaten (15% Frans eiken vaten en 15% nieuw Amerikaans eiken) en aan het sap wordt daarna gist toegevoegd. Vervolgens ontstaat spontane fermentatie. Na fermentatie en het doorroeren van het sap wordt de wijn koel bewaard en nog 14 dagen bewaard alvorens te bottelen.

Longridge Winery

Longridge Winery werd in 1994 opgericht en ligt in de beroemdste wijnregio van Zuid-Afrika aan de voet van de Helderberg, tussen Stellenbosch en Somerset West. Longridge is een wijnhuis met passie voor het vak, waarbij het kiest voor een geheel eigen koers. Men maakt bewust de keuze voor kwaliteit, zowel in de manier waarop men op Longridge werkt als in de keuze van hun authentiek wijnassortiment als in de wijze waarop men aan hun maatschappelijke betrokkenheid gestalte geeft.

Aldo van der Laan

Eigenaar is Nederlander Aldo van der Laan (bekend van Zwanenberg Food Group en als commissaris van FC Twente). Hij heeft het bedrijf in 2006, in eerste instantie bedoeld als hobby, overgenomen. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van it wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. En met succes, want Longridge levert wijnen van uitstekende kwaliteit met een typisch Zuid-Afrikaans karakter.

Witte wijn Chenin Blanc Longridge 2009

De Chenin Blanc Longridge 2009, wat lezen we op het etiket?

  • Herkomst:
 Zuid-Afrika, Stellenbosch
  • Jaar: 
2009
  • Longridge Winery
  • Druif:
 Chenin Blanc (handgeplukt)
  • Inhoud van de fles:
0.75 l
  • Alcoholpercentage:
 14%

Conclusie m.b.t. Chenin Blanc Longridge 2009

Deze Longridge Chenin Blanc 2009 is een delicate witte wijn met lichte goudachtige glans. De wijn heeft een perfecte balans met fruitige ondertonen en een finale van honing. In combinatie met de mineraliteit en hints van eikenhout is de Longridge Chenin Blanc 2009 een prachtige wijn met een prettige, volle smaak. Geniet van deze wijn bij mooie visgerechten, zoals bij red snapper, gegrilde vissoorten of schaal- en schelpdieren.

Waar kopen we de  Chenin Blanc Longridge 2009?

Deze Chenin Blanc Longridge 2009 kun je kopen bij:

Meer lezen van Jeroen van Mierlo? Jeroen schreef ook:

Beaujolais Primeur 2012
Welke wijnen zijn goede bewaarwijnen?
Perswijn Winterproeverij in Wassenaar
Rode Wijn Trus 2004
Rode wijn Bodegas Habla Solum 2010
Bezoek aan Wijnhoeve De Kleine Schorre

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.