Witte Wijn Cabernet Blanc Trocken 2010 – Anselmann

Wijngaard AnselmannMet het mooie weer is het drinken van witte wijn en in ons geval een Cabernet Blanc Trocken 2010, geen straf. Zittend op een terrasje aan het Neude bij wijncafe Lefebvre hebben we ons een witte wijn laten adviseren en deze laten inschenken. Een mooie koeler erbij vanwege het warme weer en het is genieten… Wat kan het leven toch heerlijk en mooi zijn, zeker met een glas Cabernet Blanc. De Cabernet Blanc druif is een onbekende witte druif en komt van oorsprong uit de Bordeaux en is een kruising van de Sauvignon Blanc druif die we kennen van de Sancerre of Pouilly Fumé. Deze druif geeft een strogele kleur.

De familie Anselmann heeft een lange traditie in het produceren van wijn. In 1126 zijn zij begonnen met het produceren van wijnen en vandaag de dag wordt het huis nog steeds geleid door een Anselmann. Nu zijn Gerd, Ralf en zus Ruth actief in het bedrijf. Ze hebben 120 hectares waarop ze verbouwen en kopen druiven in van boeren uit de omgeving. Als moderne wijnboer maken ze gebruik van de nieuwste technieken. Het vinificatieproces van de wijnen gaat computergestuurd, resulterend in een hoge en constante kwaliteit van de wijnen. Het bedrijf maakt 131 soorten wijn, waaronder acht soorten sekt en diverse ‘moelleux’ van bijzondere druivensoorten.

Wat proeven we?

Het is een volle frisse en fruitige witte wijn. Aroma’s van abrikoos, citrus en groene appeltjes, dus echt een zomerwijn. De smaak is heel aangenaam fruitig en levendig, met een hele lichte zoetige toon als je een slok neemt, maar dat wordt direct gevolgd door een echte droge afdronk. Deze wijn laat zich prima combineren met vis, mosselen of andere zeevruchten. Ook prima bij salades.

Conclusie m.b.t Cabernet Blanc Trocken 2010 – Anselmann

Een prima wijn voor een prettige prijs tussen de 9  en 12 euro. Deze witte wijn maakt indruk op ons en heeft mijns inziens veel kwaliteit. Blijft goed overeind door frisheid en droge afdronk. Wij van wijnbloggers gaan hem thuis nogmaals proeven. We willen kijken of hij een plek in onze Witte Wijn Top 10 heeft verdiend. Ik heb er een goed gevoel over maar we blijven streng.

Waar kopen we Cabernet Blanc Trocken 2010 – Anselmann?

House4wine (9,95) 

Utaste (8,10) 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.