Witte wijn Bolla Pinot Grigio 2012

Deze witte wijn Bolla Pinot Grigio 2012 is een absolute aanrader. Deze zeer lekkere witte wijn is afkomstig van een oud Italiaans wijnhuis. Dit wijnhuis, Bolla, was één van de eerste Italiaanse wijnhuizen die in de Nederlandse Horeca geschonken werd. Deze heldere, strogele Bolla Pinot Grigio smaakt naar peer, citrusvruchten en meloen en is een mooie, erg lekkere witte wijn met een mooie, lange afdronk. Een aanrader dus!

Wijnhuis Bolla

Bolla is een oud Italiaans wijnhuis, waarvan de eerste wijnkelder in 1883 door Abello Bolla werd gemaakt. Het wijnhuis is gelegen nabij Soave, een middeleeuwse stad die ten zuidoosten van Verona ligt. De eerste, gouden medaille voor de wijn wordt door dit wijnhuis gewonnen in 1909 tijdens de Fair van Bologna.

Het Bolla Wijnhuis wordt jarenlang geleid door afstammelingen van Abello Bolla, totdat het in 2006 wordt overgenomen door Grupopo Italiano Vini, die de productie van de wijn voortzet in de oude familietraditie “Pride of the pas, passion for the future.”

Pinot Grigio

Deze witte wijn Bolla Pinot Grigio 2012 is gemaakt van de druivensoort pinot grigio. De pinot grigio of pinot gris heeft vele namen en is een witte druivensoort, die een mutatie is van de pinot noir en die je in vele gedaanten kunt tegenkomen. De kleur van de schil is dan ook grijs.

De pinot grigio-druif geeft veel kleur aan een wijn en onderscheidt zich daardoor van andere, witte druivensoorten. Ook is de pinot grigio goed te herkennen aan een duidelijk aanwezige en geraffineerde geur.

Witte wijn Bolla Pinot Grigio

Bolla Pinot Grigio 2012

Wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Bolla
Flesinhoud: 75cl
Soort: Wit
Druiven: Pinot grigio
Land: Italië
Regio: Venezië

Wat proeven we?

Deze heldere, lichte, strogele wijn heeft een volle, aangename geur: rijpe vruchten met een vleugje citrus. In de wijn  proef je peer, meloen en citrus.

Deze witte wijn heeft een mooie structuur, is goed in balans en een mooie, lange afdronk.

Conclusie met betrekking tot de Bolla Pinot Grigio 2012

Deze witte wijn is echt lekker en een aangename verassing. Niet complex, vol en mooi zuiver.

Wine & Spirits - Witte wijn BollaWaar kopen we de Bolla Pinot Grigio 2012?

Het proeven van deze aangename verrassing is mede mogelijk gemaakt door Wine & Spirits. In 1991 werd dit zelfstandige familiebedrijf opgericht in Wateringen.
Wine & Spirits is heeft vele specialisaties zoals de exclusieve import, marketing en distributie van vele wijnen.

Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de website. Klik hier om doorverwezen te worden.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.