De winnaar van de Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2016

Cava Gramona
Foto’s door: Christian Fielden Food Fotografie

Op 6 oktober j.l. vond er in restaurant Le Début van de Hotel School The Hague/Amsterdam te Amsterdam de finale van de Gramona Amuse Wedstrijd plaats. 10 restaurants uit het hele land presenteerde hier hun amuse die ze gecreëerd hadden voor bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘La Cuvée’. Een deskundige jury bepaalde uiteindelijk de winnaar.

De winnaar is geworden Fresh Food Friends uit Rotterdam met hun amuse van gebakken langoustine, tartaar van langoustine, oester crème, vadouvan vinaigrette, met Cava Gramona geïmpregneerde druif en quinoa.

De 1ste prijs die Fresh Food Friends heeft gewonnen is een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten. Inclusief vluchten, hotel, een bezoek aan de kelder en wijngaarden van Gramona en een diner in een restaurant met een Michelinster.

Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 hectaren eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen die sinds 2012 gecertificeerd biologisch zijn, al werkt men ook voornamelijk biodynamisch. De cava’s van Gramona zijn heerlijke aperitieven die passen bij verschillende soorten amuses, daar zijn wij van overtuigd. Daarom organiseerde Wijnimport J. Bart samen met Gramona een amuse wedstrijd met als uitgangspunt de 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘La Cuvée’.

Elke aanmelding ontving een fles 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘La Cuvée’ om een perfecte amuse erbij te creëren. In totaal zijn er 52 amuses ingestuurd. Het was een zeer diverse selectie van stijlen en soorten amuses, ook van het type bedrijven die een amuse ingestuurd hebben; van restaurants met een Michelin ster tot eetcafé. Het was voor de jury dan ook absoluut geen gemakkelijke opdracht om de 10 finalisten uit te kiezen. En dat is het leuke aan deze wedstrijd; elk horecabedrijf, ongeacht concept, keuken of niveau kan meedoen en winnen. Het gaat immers om de perfecte wijn- spijs combinatie, niet alleen de amuse.

Wegens het succes van het hoge aantal inzendingen, de kwaliteit van de amuses en de strijd in de finale zal er in 2017 weer een Gramona Amuse wedstrijd worden georganiseerd.

Cava Gramona Van links naar rechts:

William Bekker (Fresh Food Friends),
Xavier Gramona (Cava Gramona),
Kevin van Leeuwen (Fresh Food Friends),
Jan van Lissum (Gault&Millau).

 

De 10 finalisten waren:

Restaurant Plaats
Conservatorium hotel/Taiko Amsterdam
Restaurant Bos en Duin Den Hoorn
Pullman Eindhoven Cocagne/Vestdijk 47 Eindhoven
De Kluizenaer Goes
Restaurant de Pauw Groningen
Restaurant de Gouden Bock Middelburg
Restaurant aan de Vliet Rijnsburg
Fresh Food Friends Rotterdam
Restaurant Stiel Schagen
Restaurant Vista Willemstad

De jury bestond uit: 

 1. Jan van Lissum – Voorzitter.
  Gault&Millau Nederland / Proefschrift
 2. Johan Kragtwijk, Sommelier en Maître van Karel V (Utrecht).
  SVH Meester Gastheer, SVH Meester Wijnmeester, Gault&Millau Sommelier van het Jaar.
 3. Saskia Schurink, Sommelier van Restaurant Han Ting* (Den Haag).
  Gault&Millau Sommelier van het Jaar.
 4. Casper Westerveld, Maître van Restaurant Vinkeles* (Amsterdam).
  SVH Meester Gastheer.
 5. Dennis Kuipers, Executive Chef van The Dylan/Restaurant Vinkeles* (Amsterdam).
  SVH Meesterkok.
 6. Xavier Gramona. Eigenaar Cava Gramona
 7. Jacco Huitema. Wijn-spijs specialist Wijnimport J. Bart

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.