Wijnbloggers bezoekt Wine Professional 2013

wine professional 2013Gisteren naar het Walhalla van de wijn professionals geweest en wel naar de beurs Wine Professional 2013 in Amsterdam. In een mooi gedeelte van de Rai (naast de Horecava) was het gisteren gezellig druk. Alle bekende namen uit het wijn wereldje waren er en zo ook wij van Wijnbloggers.

Op bezoek bij Sauter Wijnen

Na een rondje cruisen over de beurs uiteindelijk bij de stand van Sauter Wijnen terecht gekomen en in gesprek geraakt met Merijn Corsten, die deze dag de stand van Sauter Wijnen bemande en met Julian de Keijzer van VINORIOUS. Na het hartelijk handen schudden, werden er natuurlijk glazen gevuld en werd het al snel proeven geblazen. Sauter Wijnen presenteerde een interessante selectie van wijnen op deze beurs en met name de Auzells (Costers del Serge) uit Spanje smaakte lekker spannend en maakte de start van het proeven direct op niveau. Bij Sauter hebben ze het wel begrepen en met gedegen advies werden er verschillende wijnen geproefd.  Als afsluiter had Merijn nog een mooi verassing. Uit de Sud Quest een mooie rode Le Cèdre Cahors 2004 (100% malbec). Tja, met zulke lekkere wijnen weten ze bij Sauter Wijnbloggers wel te charmeren. Helaas valt hij qua prijs net buiten onze prijslimiet van 20 euro, om deze wijn mee te nemen voor onze selectie van Top 20 wijnen. Erg jammer, want wat een mooi wijn.

Wijn Professional 2013 - bubbels proevenBubbels proeven bij Sprezzatura

Na Sauter Wijnen raakten wij geanimeerd in gesprek met Mattijs Koornneef van Sprezzatura en die gaan we als Wijnbloggers in de gaten houden. Mattijs is een kenner van de Italiaanse Wijnen en wij van wijnbloggers hebben daar een lichte voorkeur voor als je kijkt naar onze Top 20 wijnen. Tot onze verassing stonden onze vrienden van Hungaria Brut ook op de beurs. Uiteraard even wat bubbeltjes proeven in de stand. Wat een heerlijke kwaliteit en het doet er niet onder voor de bekende merk champagnes. (Zie voor proefnotities: Champagne Hungaria Extra Dry en Champagne of Hungaria Extra Dry Rose),

Na een uurtje rondlopen, duizelde het mij behoorlijk van de wijnen en van de activiteiten. Naast mooie stands van de importeurs, was er ook de nodige ruimte voor het culinaire. Leuke sessie waarbij wijn en spijs combinaties werden gepresenteerd  op een hoog niveau.  Eigenlijk waren alle landen uitstekend vertegenwoordigd en hebben wij van Wijnbloggers niet echt wat gemist.

Weingut Teschke

Als laatste raakten wij van Wijnbloggers in gesprek met Micheal Teschke, eigenaar van Weingut Teschke op de Duitse Wijnen stand. Michael serveerde mij een Silvaner Trocken 2011. Een heerlijke kwaliteitswijn uit Rheinhessen. Niet vreemd hoor. De grote Hamersma gaf de 2008 Sylvaner “Primus Inter Pares” van Weingut Teschke een mooie 9. Bij Weingut Teschke doen ze dus de goede dingen. Wel zijn ze nog op zoek naar een Nederlandse Importeur voor hun wijn.

Wine Professional 2013 volgend jaar weerWine Professional, volgend jaar weer!

Terugkijkend op de beurs kunnen we concluderen dat het een succesvolle beurs is geweest. Wel wat minder druk, maar daardoor meer ruimte om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Wij van Wijnbloggers zijn door menig standhouder in de watten gelegd en hebben weer allerlei interessante wijnen geproefd. Of we er ook over gaan schrijven, dat is nog een verrassing en voor sommige wellicht een teleurstelling. Wel hebben we wat weinig Biowijnen gezien. Best jammer, omdat we bezig zijn om een Wijnbloggers Biowijnen Top 10 te maken en we nog op zoek zijn naar interessante bio wijnen die in aanmerking komen voor onze top.

Volgend jaar gaan we zeker weer heen, want het was echt de moeite waard!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.