Wijn is mijn Valentijn, 3 romantische wijntips!

 

Valentijnsdag; voor de één een commerciële business, voor de ander een dag vol romantiek. Zo gek als de Britten en Amerikanen op Valentijnsdag zijn, zijn wij hier in Nederland (nog) niet. Maar ook in Nederland wordt er meer gedaan aan Valentijnsdag dan je zou denken. De detailhandel verwacht de komende week in ieder geval een extra omzet (70 miljoen euro).

En ook de bloemenveilingen verwachten weer een hele drukke week.  In Nederland worden er in de week van Valentijnsdag zo’n 115 miljoen rozen, 120 miljoen tulpen, 100 miljoen andere bloemen en 20 miljoen kamerplanten verwerkt in de meest romantische boeketten. Niet alleen worden er veel bloemen gegeven met Valentijnsdag, ook parfum is populair als cadeautje. Parfum wordt zelfs het meest gegeven tijdens Valentijnsdag, gevolgd door bloemen, een kaart, sieraden en kleding. En bij kleding, vermoed ik, dat je dan niet moet denken aan een lekkere dikke coltrui.

Een romantische fles wijn met Valentijnsdag

Wijn… Misschien klinkt het wat saai om met Valentijnsdag te geven, maar er zijn ontzettende mooie romatische flessen wijn die je met Valentijnsdag kunt gegeven. Flessen wijn met zinnenprikkende namen of flessen wijn die er romantisch uitzien. Valentijnsdag, als je het viert, moet natuurlijk wel een perfecte avond worden. Kaarslicht, een rustig muziekje, lekker eten… het moet specialer zijn dan gewoon (ook al zouden we misschien wel het liefst ons eigen favoriete wijntje drinken met een daarbij behorend gerecht). Alles moet verliefdheid, liefde en romantiek uitstralen.

3 romantische wijnen voor Valentijnsdag

Speciaal voor Valentijnsdag hebben wij 3 wijnen op een rijtje gezet die één en al liefde uitstralen en een duidelijke boodschap kunnen overbrengen. Ze zijn helaas niet allemaal in Nederland te verkrijgen, maar daarom niet minder leuk. (Zie voor de afbeeldingen van de wijnen de slideshow onderaan dit blog.)

1. De wijnen van Valentine Vineyard

Welke wijn past beter bij Valentijnsdag dan een wijn die dezelfde naam draagt. De Valentine Vineyards liggen in Californië en de wijnen afkomstig van deze wijngaarden zijn ook met verschillende prijzen beloond. Jammer is wel dat er op de website geen wijnen meer na 2003 staan en er ook geen aanbieders meer van deze wijn te vinden zijn. De naam is wel leuk en helemaal Valentijnsdag dus daarom mag deze niet ontbreken.

Valentine is overigens niet afgeleid van de Heilige Valentijn, maar verwijst naar de achternaam van de eigenaar, Bob Valentine.

2. Saint-Amour

Natuurlijk mag deze hier niet ontbreken. Jeroen schreef eergisteren hier op Wijnbloggers al over deze Saint-Amour en dat dit de wijn bij uitstek is op Valentijnsdag, dus dan mag deze Saint-Amour natuurlijk niet ontbreken. Momenteel is de Cave des Grands Crus Saint-Amour 2010 bij Jos Beeres te verkrijgen voor €11,45, evenals bij Margaret Wines.

3. Vin d’amour – dr. Ruth

Dr. Ruth in de jaren ’80 een bekend seksuologe die vorig jaar haar eigen wijnlijn, Vin d’amour lanceerde. De wijn, verkrijgbaar in zowel rood, wit als rosé, bevat maar 6 procent alcohol. Dr. Ruth heeft deze wijn gelanceerd voor stellen om wat meer in de stemming te komen. Tijdens de lancering van de wijn zei dr. Ruth hierover: “I’m always saying couples should drink to relax, but not too much. If [the woman] drinks too much, she falls asleep and if [the man] drinks too much, he can’t perform”.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.