Wine In Tubes: Wijn in een buisje

wine in tubesAfgelopen week ben ik naar een beurs geweest voor Marketing en Communicatie professional, ook wel de MARCOM12 genoemd. Leuke beurs voor de professional die geïnteresseerd is in alles wat met marketing en communicatie te maken heeft. Veel stands met allerlei producten, zo ook gadgets, wat natuurlijk altijd leuk is. Mijn oog viel op een stand met een soort van reageerbuisjes met vloeistof. Niets vermoedend maar eens naar de stand gelopen en tot mijn verbazing zag ik dat de glazen tubes vol zaten met wijn, whisky en ander lekkers. Ik stond nog verbaasd toe te kijken toen standhouder Frans Snoek (Wine in Tubes) op mij af kwam om het een en ander uit te leggen.

Frans legde geduldig aan mij uit dat het niet om buisjes gaat, maar om Tubes en dat deze stijlvolle glazen buisjes (1 à 1,5 glas) gevuld kunnen worden met exclusieve wijnen, whisky’s of cognacs. De glazen buisjes kun je laten vullen met, volgens Frans, de allerbeste Fransen wijnen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit allerlei aparte verpakkingen; van klassieke houten kistjes tot juist modern met magneten. Uitermate geschikt om je klant eens te verrassen met een mooi relatiegeschenk.

Ook vertelde Frans dat veel wijnproducenten deze tubes gebruiken voor proefmonsters van hun wijnen. Je kunt op een makkelijke manier wat samples rond laten bezorgen en zo je wijn laten keuren. Zeker in crisistijd een mooie manier om te besparen.

Wine in Tubes: hoe krijg je de wijn op een goede manier in het buisje?

Frans nam de tijd om mij uit te leggen dat voor het vullen van de Tubes een gepatenteerde WIT-France© technologie nodig is. De wijnen worden in een zuurstofvrije atmosfeer verpakt wat moet garanderen dat de wijn of whisky de originele smaak en aroma’s behoudt en volgens Frans wel voor minstens drie jaar.

Filmpje

Leuk filmpje met uitleg over Wine in Tube

Wat vinden we nu van Wijn in een Tube?

Tja, eigenlijk best handig. Je kunt gemakkelijk eens van soorten wijn wisselen zonder meteen flessen te moeten open trekken voor één glaasje. Aan de andere kant persoonlijk trek ik alleen een flesje open als ik bijna zeker weet dat hij opkomt en als hij lekker is (en dan misschien nog een flesje). Om nou in gezelschap buisjes uit te delen is ook wel wat raar, maar wellicht moeten we er gewoon aan wennen. Het ziet er zeker mooier uit dan wijn uit een 5 liter pak. Zolang het glas is, ben ik enthousiast.

Ook vind ik het erg handig om je wijn te laten proeven zonder flessen te moeten op sturen. Ik zie het wel zitten. Wel jammer is dat het aanbod wat beperkt is. Ik ben zelf fan van Italiaanse wijnen en Spaanse, maar die zitten nog niet in het assortiment. Ach, wie weet!

Waar zijn de WineIntubes te bestellen?

Uiteraard bij Frans Snoek van Wine In Tubes. Kijk maar eens op zijn website.

Contactgegevens Wine in Tubes:

Frans Snoek
Galgeveld 1
3705 MB
Zeist
030 – 88 88 4 55/06 – 46 43 47 38

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.