Wine Challenge Utrecht: wine, food & fun in De Klub

unnamed

Wine Challenge Utrecht: de competitie

De Wine Challenge Utrecht beleeft zijn eerste editie op 31 mei, in De Klub. Aan de aftrap: amateur-wijnliefhebbers die ruiken, kijken, walsen en proeven en aan de hand van drie keuzes raden welke wijn in het glas zit. In een voorronde, halve finale en finale maken ze onderling uit wie zich een jaar lang de beste wijnproever van Utrecht mag noemen. De winnaar gaat bovendien naar huis met een weekend voor twee bij Reichsrat von Buhl. De nummers twee en drie scoren een dinerbon van De Klub. Be there!

Wat staat er nog meer op het menu?

Meet, greet & proef
met Reichsrat von Buhl

Ze komen uit de Pfalz maar genieten bekendheid over de hele wereld: de wijnen van Reichsrat von Buhl. Schuif aan voor een masterclass met Monika Schmid van dit oude (al meer dan 150 jaar in familiebezit) Duitse wijnhuis. Monika neemt je mee langs het werk in de wijngaard, de oogst en het maken van de wijnen in de historische wijnkelders. En ondertussen proef je natuurlijk een paar bijzondere wijnen van Von Buhl.

Be your own sommelier:
welke wijn waarbij?

De juiste wijn bij het juiste gerecht is hetzelfde als 1 + 1 = 3. Maar welke wijn past waarbij? In deze stoomcursus wijn-spijs, met sommelier John Grashuis, zoek je de beste wijnen bij hapjes van chef-kok Jasper Kaan van De Klub. Proef. Hap. Combineer. En ontdek in no-time wat de ‘matches made in heaven’ tussen bord en glas zijn.

Petje op, petje af:
raad de wijn, win de fles

Voor borstkloppers en meer bescheiden wijnliefhebbers. Je mag jezelf bewijzen bij petje op, petje af. Hoe werkt het? We schenken een paar wijnen en schotelen je een bijbehorende reeks keuzes voor – met steeds meer detail. Nieuwe of Oude Wereld? Frankrijk of Italië? Bordeaux of Rhône? Cairanne of Gigondas? 2009 of 2013? De ‘last (wo)man standing’ wint de (volle) fles.

En
verder…

Groovy jazz van dj Mathijs Duringhof     |    bubbels bij binnenkomst    |    mini-workshop ‘hout op hout’, met onglet van de rookoven naast een glas houtgelagerde wijn    |    proeftafel met de top 20 van Margaret Wines    |    en natuurlijk de finale van de Wine Challenge Utrecht: wie wordt de beste wijnproever van Utrecht?

Wiewatwaarwanneer

De eerste editie van de Wine Challenge Utrecht is op zondagmiddag 31 mei in De Klub. We doen de deuren open om 13.30 uur en starten met de eerste proefrondes om 14.00 uur (workshops vanaf 14.30 uur). De finale is rond 18.00 uur, direct gevolgd door de prijsuitreiking. Na afloop lekker blijven eten? De Klub serveert een speciaal viergangenmenu met wijnen van Von Buhl voor 55 euro, all-in. Reserveren doe je direct bij De Klub: reserveren@deklub.nl.

Je vindt De Klub aan de Europalaan 2B. Parkeren is gratis, fietsen verstandig.
www.winechallenge.nl

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.