WILD PIG wortelt in Nederland

Ressen, 29 mei 2015. Gisteren ontving Nederlands bekendste wildplukker Edwin Florès uit de handen van Wijnmaker Véronique Torcolacci 16 druivenstokken uit het Zuid-Franse Languedoc. De druivenstokken zijn speciaal geteeld door de firma Gabriel Meffre die o.a. het merk ‘Wild Pig’ naar Nederland exporteert. De stokken zullen op het domein van Florès, Casa Foresta in Ressen, geplant worden. “Over drie jaar zullen de druiven goed genoeg zijn om er wijn van de maken” benadrukte Torcolacci die naar Nederland was gekomen om met een groep journalisten en bloggers  door de bossen van Arnhem te kuieren voor een wildplukdag. Dat de wijn in flessen al goed geworteld is in Nederland, blijkt uit de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt.
wild pig 1

 Wildplukken en eten uit de natuur is hot in Nederland en de toegankelijke fris  fruitige wijnen van Wild Pig passen prima in de sfeer van buiten eten en  ongecompliceerd samenzijn. Producent Gabriel Meffre, een van meest  toonaangevende wijnhuizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk  in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt regelmatig wilde zwijnen tegen in de  wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer  terugkwam voor de beste druiven. De wijnen zijn stuk voor stuk zeer representatief  voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. voor Vorige zomer introduceerde  Wild Pig pouches in de Nederlandse supermarkt en was daarmee de eerste met deze  ‘wijn in zakken’. Ideaal voor een picknick in de natuur, op het strand of voor een  feestje in de tuin.

OOGST INFORMATIE 2014
Wijnhuis Wild Pig – Zuid-Frankrijk
Languedoc, de wieg van Wild Pig
Wild Pig wijnen zijn voornamelijk gemaakt van druiven die geteeld worden in de Languedoc. De ZuidFranse wijnstreek Languedoc strekt zich uit van de oevers van de Rhône in het oosten tot aan de stad Carcassonne in het westen, en van de eerste uitlopers van het Massif Central in het noorden tot aan de Middellandse zeekust in het zuiden. De Languedoc is de oudste wijn producerende streek van Frankrijk. Het warme klimaat is ideaal voor de druiventeelt en brengt mooie fruitige wijnen voort met intense aroma’s.

De oogst 2014 in het kort….
De klimaatomstandigheden in 2014 in de Languedoc waren ongunstig. De winter was extreem droog en het voorjaar volgde met mix van zon, heftige regenbuien en hagelstormen. Dit heeft onze wijnbouwers en onze wijnmaker flink wat hoofdpijn bezorgd. Gelukkig konden we oogsten nog vóór de hevige regenval van half september. Zo kregen we op nog tijd mooie kwaliteitsdruiven de kelders in. Omdat Moeder Natuur ons niet goed gezind was, hebben we de rode druiven tegelijkertijd met de witte geoogst! wild pig 2

Hoe ziet Wild Pig 2014 eruit?
De wijnen zijn zeer aromatisch en vertonen een mooie zoet-zuur balans. De karakteristieken van ieder druivensoort komen duidelijk naar voren. De Chardonnay heeft uitbundige aroma’s met een vleug van witte bloesem en de Sauvignon is fris met tonen van buxus en grapefruit. De Merlot & Syrah wijnen zijn zeer expressief, met aroma’s van zwarte bessen en pruimen. De Cabernet Sauvignon wijnen zijn elegant en hebben zijdezachte tannine.

Véronique, onze wijnmaker van Wild Pig: “Al onze 2014 wijnen zijn al goed op dronk. Het zijn ook makkelijk te drinken wijnen: rond, elegant, zeer fruitig en met de herkenbare aroma’s van ieder druivensoort. Ik zou zeggen, geniet en proost!”
In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig op de markt: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syrah en syrah rosé. De pouches zijn verkrijgbaar in 3 variaties: chardonnay, merlot en syrah rosé.

wild pig 3wild pig 4
Prijs 0,75l fles Wild Pig: 5,69                                    Prijs 1,5l pouch Wild Pig: 9,99

Voor informatie: www.wildpigwines.com
Facebook: facebook.com/wildpigwines

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.