Wijntip van het weekend: Château Maestricht

Weekend wijn tipDit hele weekend is Maastricht weer omgetoverd tot een culinaire place to be, want dit gehele weekend wordt het Event Château Maestricht gehouden. Het event waar wijnproducenten met trots het resultaat tonen van hun noeste arbeid en de smaakpapillen getrakteerd kunnen worden op amuses, streekproducten, slow food en Limburgse gerechten. Ook vinden er diverse bijzondere masterclasses plaats en zorgt een kleurrijk cultureel programma voor de nodige muzikale en theatrale verrijking. Op zaterdag en zondag is iedereen welkom. De toegang is gratis, maar verder betaal je voor de dingen die je neemt met ’t Châteauke  die € 1,20 kost.

Wijn proeven tijdens Château Maestricht

Tijdens Château Maestricht kun je verschillende wijnen proeven van wijndomeinen die gelegen zijn in en om Maastricht. Je kunt de wijnen proeven van:

Domein de Wijngaardsberg, Wijngaard Apostelhoeve, Hoeve Nekum, Wijnkasteel Genoels-Elderen(B), Wijngaard Sint Martinus, Wijndomein de Planck, Pietershof(B), Wijndorp Wahlwiller, Landgoed Overst Voerendaal, Chateau Gilbert, Domaine des Chauves Souris, Domein De Stad Maastricht en een afvaardiging van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois met o.a. Wijngoed Thorn, Wijndomein Aldeneyck en Domaine Schorpion(B), Wijndomein St. Mauritius, Domein Steenberg, Wijnhoeve Limburgergaard, Domein Le Coq Frisé, Wijndomein Hoenshof en Wijndomein Kapelkeshof.

château maestrichtMasterclasses Château Maestricht

Tevens zijn er een aantal bijzondere masterclasses te volgen. Voor deze masterclasses is al een voorinschrijving geweest, maar je kunt je nog (proberen) inschrijven via de informatiebalie in het Château Maestricht Vrijthof Paviljoen.

Zo zijn er masterclasses te volgen van o.a. Matthijs Vranken (GaultMillau Wijn-Spijs Award 2012), winemaster Stan Beurskens (Wijngaard Sint Martinus) over Rode Wijn in Limburg, wijnexpert Erik Sauter (Sauter Wijnen) met wie je kunt blindproeven en vinologe Annaline Doelen (Wijnrestaurant mes amis) over Wijn & Spijs Streekproducten.

Maar ook Thiessen Wijnkoopers geeft een aantal masterclasses zoals de Masterclass Wild met herfsttruffel, Masterclass Chileense wijn Casa Silva of de Masterclass Champagne

Kijk voor het gehele programma van activiteiten en proeverijen op de website van Château Maestricht.

Praktische informatie Château Maestricht

Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 oktober
Waar: Maastricht
Hoe laat: 11:00 tot 19:00 uur
Kost dat: Gratis toegankelijk, maar binnen betalen met ’t Châteauke à € 1,20
Info: Château Maestricht

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.