Wijnproeverij van 10 Cru’s uit de Beaujolais!

Wijnproeven is het leukste onderdeel van wijn, dus ook naar een wijnproeverij gaan. Aanstaande zondag 1 september van 15.00 tot 17.30 is het in het proeflokaal aan de Marineweg 3 te Wassenaar weer wijnproeven geblazen met 10 Top Wijnen! Beaujolaiswijnen.nl heeft op vele verzoek nu eindelijk de eerste wijnproeverij van lekkere Beaujolais wijnen. Wij, van Wijnbloggers, promoten graag proeverijen en zeker als het om Cru’s uit de beaujolais gaat. In onze ogen een vergeten lekkernij en zeker het proeven waard. Beaujolaiswijnen.nl  heeft voor aankomende zondag wel 10 Cru’s voor je klaar staan in het mooie wassenaar. Dus komt allen!

Beaujolais Primeur en ook Cru’s?

De derde donderdag van november is traditioneel de dag dat de Beaujolais Primeur te koop is. De Beaujolais Primeur is de eerste wijn die enkele weken na de oogst al te koop is. Maar de lekkerste wijnen worden niet direct open getrokken. Deze pareltjes (Cru’s) worden veilig opgeborgen in de kelders en voor speciale momenten bewaard. De hele Beaujolais streek heeft de AOC kwaliteitsbenaming Beaujolais of Beaujolais Supérieur. De AOC Beaujolais-Villages is voorbehouden aan 39 gemeenten in het noordelijk deel van de Beaujolais. Daarbinnen mogen 10 gemeenten hun naam aan deze top wijn geven.

Dit zijn de 10 cru’s van de Beaujolais:

 

Het Beaujolais-gebied is ongeveer 1750 km2 groot. In het noorden vind je de wijngaarden van Macon, in het oosten de vallei van Saône, in het zuiden de bergen van Lyon en in het westen de eerste heuvels van het Centraal Massief. Grofweg gezegd ligt de Beaujolais tussen Mâcon en Lyon en is misschien wel het mooiste wijngebied om te bezoeken. Het is een gebied van groene heuvels en authentieke Franse dorpjes. De Beaujolais-streek is in twee delen te verdelen: Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Haut-Beaujolais ligt het noordelijkst en hier worden de beste wijnen gemaakt, waaronder ook de Beaujolais Villages. In Bas-Beaujolais, die zuidelijker ligt, wordt de gewone Beaujolais gemaakt.

De Wijnproeverij

Aankomende zondag dus geen boodschappen, geen kinderen op het sportveld, gewoon even tijd voor jezelf. Wij, van Wijnbloggers, spreken van een momentje voor jezelf, vrienden en je partner met een mooi glas wijn. Dat is dus extra genieten. Kom naar het gezellige proeflokaal in Wassenaar en maak kennis met de 10 Cru-gebieden die de Beaujolais rijk is.

Dick Remmerswaal staat aankomende zondag voor u klaar met zijn prachtige wijnen en zijn kennis over de streek en haar wijnen. Het assortiment bestaat natuurlijk uit verschillende Cru Beaujolais, met elk zijn eigen karakter. Voor de liefhebber van witte wijn is er zelfs een assortiment van Beaujolais Blanc, Saint Véran, Mâcon Solutré en Pouilly Fuissé. Een rosé uit de streek ontbreekt uiteraard niet, evenals een mousserende Beaujolais (spannend).

druif

Locatie Wijnproeverij

Van 15.00 tot 17.30 aan de Marineweg 3 te Wassenaar. Voor een indruk van het assortiment en visie verwijzen we naar de site: www.beaujolaiswijnen.nl

Klik hier en je wordt doorgestuurd naar het aanmeldingsgedeelte om uw plaats(en) bij onze gratis toegankelijke proeverij te reserveren. Laat u verassen door wat Beaujolaiswijnen.nl u kan laten ervaren en wees er snel bij, want de ruimte is beperkt.

Hopelijk zien we elkaar op onze zondagse zomerproeverij!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.