Wijnproeverij: Libanese wijnen op 14 oktober in Amsterdam

Wijnproeverij Libanese wijnproeverij

Libanon is een prachtig wijnland. Dat zal wellicht niet het eerste zijn dat u denkt bij het horen van die naam. Toch behoort Libanon tot de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. Het is bekend dat hier 5000 jaar geleden al wijnbouw moet zijn geweest. Onder de Feniciërs en later de Romeinen floreerde de wijnbouw. De wijnproductie verdween bijna in zijn geheel in de 16e eeuw tijdens de Ottomaanse overheersing; alcohol werd verboden behalve voor religieuze doeleinden.  

Begin jaren ’80 tijdens de Libanonoorlog konden wijnboeren door die oorlog hun oogst niet binnen halen, waardoor de wijnproductie opnieuw een enorme klap te verwerken kreeg. Ondanks de paar inheemse druiven die er zijn, domineren de klassieke Franse druivenrassen. Libanon was dan ook van 1926 t/m 1946 Frans mandaatgebied, vandaar de Franse invloed. Met een wijnbouwareaal van ongeveer 15.000 hectare produceren ze nu verrassend goede wijnen.

Om u kennis te laten maken met de diversiteit aan wijnen uit Libanon organiseer GOPIC (wijnimporteur Libanese wijn) op dinsdag 14 oktober van 18:00 t/m 21:00 uur een wijnproeverij bij wijnbar Vyne, Prinsengracht 411 1016HM Amsterdam. 

Praktische info Libanese Wijnproeverij

Datum: Dinsdag 14 oktober
Tijdstip: 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: Wijnbar Vyne, Prinsengracht 411 1016HM Amsterdam
Kosten: Gratis

Benieuwd welke wijnproeverijen er nog meer worden gehouden? Kijk dan eens in onze kalender met Wijnproeverijen!

Organiseer je zelf een wijnproeverij of ontbreekt er een leuk wijnevenement, wijnfeest of wijnproeverij in het overzicht waarvan jij vindt dat het er absoluut in thuishoort, laat dat ons dan s.v.p. weten of meldt het evenement aan via info@wijnbloggers.nl. Stuur ons een mailtje met daarin: Datum, Naam proeverij (met link), Locatie waar de wijnproeverij gehouden wordt, Tijdstip en de kosten van wijnproeverij en we kunnen de wijnproeverij toevoegen aan het overzicht!

Nationale Wijnweek 2014 - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014Tip! Op zaterdag 20 en zondag 21 september worden de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 weer georganiseerd. Wijngaardeniers in heel Nederland openen dan weer hun poorten voor wijnliefhebbers om een kijkje te komen nemen op de wijngaard. Rondleidingen, wijn proeven, streekmarkten, muziek; er is van alles te doen op en rond de wijngaarden in dit weekend. Een absolute aanrader.

Kijk voor de deelnemende wijngaarden hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.