Wijntip van het weekend Wijnproeverij Wijnkoperij Kroese

Weekend wijn tipVandaag en ook morgen houdt Wijnkoperij Kroese een wijnproeverij. Wijnkoperij Kroese is in de Wijnalmanak 2013  uitgeroepen tot wijnkoperij met het beste wijnassortiment van Nederland. Dit is overigens niet voor het eerst. Wijnkoperij Kroese wordt nu al voor het voor de vierde jaar op rij hiertoe uitgeroepen.

Als het wijnassortiment dan zo goed is, dan is het misschien wel leuk om er eens een kijkje te gaan nemen. En laten ze nou net dit weekend een wijnproeverij houden bij Wijnkoperij Kroese.

Wijnproeverij bij Kroese

Bij Wijnkoperij Kroese is er dit weekend veel te doen. Tijdens de wijnproeverij zijn er verschillende wijnen die in de Wijnalmanak aangeduid zijn met sterwijnen te proeven. De wijnen die Kroese in het assortiment heeft, komen rechtstreeks bij de wijnboer vandaan.

Ook is het Wijnkoperij Kroese gelukt om een aantal speciale gasten uit te nodigen, die van alles kunnen vertellen over bepaalde wijnen die geproefd kunnen worden.

wijnproeverij-paoloZo is bijvoorbeeld Paolo de Marchi, wijnmaker van Isole e Olena (Toscane), al jarenlang één van de toonaangevende Chianti producenten, aanwezig. De wijnen van Paolo de Marchi behoren tot de top van Italië en vallen elk jaar in de prijzen bij de Gambero Rosso, de belangrijkste wijngids van Italië. Naast zijn Chianti Classico is het ook mogelijk om de “Super Tuscans” te proeven.

Ook is Mirella Hutters van Aaldering vineyards and wines uit Zuid-Afrika aanwezig, evenals Jean-Francois Gadeau, wijnmaker van Valdepomares uit de Rioja.Deze biologisch werkende wijnmaker heeft een geweldige staat van dienst en is een voorbeeld voor vele wijnmakers in Rioja. En last, but not least is ook  Sophie Jump van Chakana (Argentinië) aanwezig.

Praktische informatie Wijnproeverij – Wijnkoperij Kroese

Wanneer: zaterdag 3 en zondag 4 november 2012
Waar: Partycentrum Eetcafé De Middenstip, Hoofdstraat 46, Epe
Hoe laat: 14:00 tot 17:00 uur
Kost dat: Gratis toegankelijk
Info: Wijnkoperij Kroese

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.