Wijnproeverij Domaine Alsace – wijntip van het weekend

Weekend wijn tip Wijnproeverij Domaine AlsaceHet is weer vrijdag, heerlijk nog een paar uurtjes werken (of niet) voor de boeg alvorens het weekend begint en daarom geven we de dag voor het weekend altijd een wijntip van het weekend. Dit kan een proeverij zijn of een evenement, maar ook een tip van een heerlijke wijn die je echt een keer moet proeven of gewoon een lekker recept. En ook deze keer vind je als tip van het weekend een leuke proeverij.

De tip van dit weekend is de Voorjaarsproeverij/wijnproeverij van Domaine Alsace.

Wijnproeverij Domaine Alsace

Aanstaande zondag (28 april 2013) organiseert Domaine Alsace een wijnproeverij. Tijdens deze (gratis) wijnproeverij heb je de mogelijkheid om verschillende exlusieve droge (biologische) Elzaswijnen te proeven. Al jaren zijn wijnen uit de Elzas populair om in het voorjaar te drinken. Het moment dat veel mensen weer Pinot Blanc in huis halen. Ongetwijfeld de meest gedronken Elzaswijn in het voorjaar, lekker bij lichte gerechten of aspergesTerwijl veel mensen in Nederland steevast Pinot Blanc kiezen voor bij asperges, kiest men in de Elzas liever voor een droge Muscat. Op de proeftafel staan verschillende pinot blancs en rieslings, maar ook andere wijnen. De wijnen die aanstaande zondag op de proeftafel zullen staan zijn:

  • Pinot Blanc Auxerrois (bio) – René Joggerst & Fils
  • Pinot Blanc Sand (bio) – André Thomas & Fils
  • Pinot Blanc “fut de chene” (bio) – René Joggerst & Fils
  • Riesling – Paul Schneider
  • Riesling (bio) – René Joggerst & Fils
  • Riesling Grand Cru Osterberg (bio) – René Joggerst & Fils
  • Gentil (bio) – André Thomas & Fils
  • Muscat Steinacker (bio) – René Joggerst & Fils
  • Crémant d’Alsace Blanc de Blancs (bio) – André Thomas & Fils
  • Crémant d’Alsace Rosé Brut – Paul Schneider

Praktische informatie Wijnproeverij Domaine Alsace

Wanneer: Zondag 28 april 2013
Hoe laat: 14.00 tot 18.00 uur
Waar: Domaine Alsace – Aleoeten 14 – Capelle aan den IJssel
Kosten: Gratis toegankelijk
Aanmelden: Aanmelden kan hier (Onder de aanmelders wordt een fles Gentil van André Thomas – ook te proeven tijdens de wijnproeverij – verloot)

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere recept met een bijpassende wijn of gewoon een bepaalde wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.