Wijnproeverij Chateau voor Buren op 31 augustus

Wijnproeverij Chateau voor BurenZondag 31 augustus vindt de tweede editie van Chateau voor Buren in Buren (Gld) plaats. De pittoreske binnenstad van oranjestad Buren zal deze zondag geheel in het teken staan van heerlijke wijnen en bijpassende culinaire lekkernijen.

De wijnproeverij van de Betuwe

Chateau voor Buren is het zomerse wijnfestijn dat de ware wijnliefhebber niet mag missen! Heel Buren wordt omgetoverd tot het toneel van een wijnproeverij. Tijdens Chateau voor Buren treft u allerlei kraampjes waar je verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen kunt proeven. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. Natuurlijk onder het genot van lekkere hapjes en live-muziek.

Zo wordt het plein achter de Lambertuskerk tijdens het festival omgebouwd tot een ware wijnkelder waar u kunt kennis maken met het wijnmaakproces. Het Jodenkerkplein biedt de bezoeker een heel andere beleving. Dit plein is voor het festival veranderd in een grote openlucht loungebar waar u op relaxte wijze onder het genot van een glas wijn en easy listening loungemuziek, met vrienden kunt praten.

Wijnproeverij met je eigen glas

Bij de ingangen van Chateau voor Buren koop je voor € 7,50 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kun je bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvang je een festivalprogramma waarin aanbieders, wijnen en proefvouchers te vinden zijn. Ook vind je er de mogelijkheid om proefnotities te maken. (Overigens is Chateau voor Buren ook gezellig als je geen wijn wilt of kunt proeven! Je betaalt dan ook geen 7,50!)

Wijnproeverij Logo Chateau voor BurenPraktische informatie Chateau voor Buren

Chateau voor Buren vindt plaats op zondag 31 augustus van 13.00 tot 18.00 in de oude binnenstad van Buren. Buiten de stadsmuur kun je gratis je auto parkeren, maar woon je in de omgeving dan is de fiets natuurlijk een veel verstandiger vervoermiddel!

Nog meer weten over Chateau voor Buren? Lees dan deze nieuwsbrief!

Bron foto: burenstad.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.