Wijnproeverij Australië en Nieuw-Zeeland

wijnproeverij Australië en Nieuw-ZeelandWie van mooie wijnen houdt, kan deze wijnproeverij eigenlijk niet missen! Op zondag 23 november organiseert Erica Bouwman van In voor Wijn (geregistreerd Vinoloog, als vinoloog verbonden aan Grapeful.nl en blogger bij Wijnbloggers!) een wijnproeverij met wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland. En tijdens deze wijnproeverij staan er de nodige pareltjes uit Australië en Nieuw-Zeeland op de proeftafel (en een beetje uit andere landen…)

Wat staat er tijdens deze wijnproeverij op de proeftafel?

Als je op zoek bent naar mooie en lekkere wijnen voor de feestdagen, dan kun je tijdens deze wijnproeverij je hart ophalen. Lekker alles proeven en als het goed smaakt, inslaan natuurlijk! 😉

Wat staat er open:

  • Uiteraard de Crémant Prestige van René Muré! Deze wijn haalde afgelopen februari 91 punten in de Decanter. Heerlijk als aperitief of bij bijvoorbeeld bij garnaaltjes en oesters.
  • Een nieuw Domein uit Waipara in Nieuw Zeeland: Greystone, zowel de Sauvignon Blanc als de Pinot Noir staan op tafel, niet te vergelijken met Sauvignon Blanc uit Marlborough of Central Otago.
  • De nieuwe jaargang van het meest gerenommeerde Chardonnay huis uit Nieuw Zeeland: Kumeu River Village Chardonnay 2011. En ook de grote broer kun je proeven: Kumeu River Coddington 2009: verslaat moeiteloos een mooie Bourgogne! En trouwens bij de sterren-restaurants al niet meer weg te denken…
  • Mount Pleasant: de Elisabeth Semillon kennen jullie al: nu de Big brother ook te proeven: Mount Pleasant Lovedale Semillon: Dit is DE Icoonwijn Hunter Valley Semillon: Erica gaat ’t je zondag de 23e allemaal uitleggen…
  • Twee wijnen van Heartland, Ben Glaetzers wijnen uit Limestone Coast / Langhorne Creek: de Shiraz en de Cabernet Sauvignon: een geweldige prijs-kwaliteit verhouding!
  • Een Nieuw Domein: Jamsheed met La Syrah uit Victoria. Een prachtig, karaktervol, zwoel en toch slank glas uit de hoger gelegen gebieden van Victoria. Let op de spelling, geen Shiraz maar Syrah: wat wil dat zeggen?
  • En een uitstapje naar Chili: de Sangiovese druif van Italiaanse wijnmaker Georgio Flessati in Elqui Valley: Viña Mayu Sangiovese 2012. Een topper en unbeatable qua prijs! Lekker bij gerechten met tomaat en stevig rood gegrild vlees…
  • De afsluiter: jullie kennen nu allemaal wel de Campbells Muscat (voor bij chocolade desserts en de koffie), vandaar dat open staat de Campbells Topaque: ideaal bij desserts met vruchtjes, butterscotch (Crème Caramel bijvoorbeeld) en diverse crème- en ijsgerechten. Heeft bij Decanter de prijs gewonnen voor beste dessertwijn 2013 Wereldwijd! De fles gewoon in de koelkast bewaren en geopend onbeperkt houdbaar… Is dat niet handig? (als-ie-al niet op is…)

Klinkt goed toch?

Praktische informatie Wijnproeverij

Waar: Nieuwe Uilenburgerstraat 3  U, Amsterdam
Hoe laat: van 16.00 tot 19.00 uur
Kosten: Gratis

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.