Nieuw wijnproeflokaal in Utrecht volgens nieuw concept

Wijnproeflokaal / wijn proeverij UtrechtVoor wie in Utrecht (en omstreken) woont leuk nieuws: Een nieuw wijnproeflokaal heeft zijn deuren sinds kort geopend. Sommelier Martijn van de Hurk (oud sommelier van Restaurant Culinair Podium en columnist van De Restaurantkrant) en sommelier Justin Bultman (oud sommelier van Cuisinier Huize Molenaar) hebben op 1 oktober hun wijnproeflokaal ‘Vieilles.VINgnes’ geopend.

Educatieve knipogen uitdelen

“Met onze wijnfilosofie willen we graag een nieuwe frisse kijk op het product wijn presenteren; namelijk onze ervaring en specifieke werkwijze als sommelier vertalen aan iedereen die nog steeds zoete witte wijn drinkt, de meeste wijnfobisten, Ilja Gort en alle andere wijnfanaten in Nederland. En met nieuw bedoelen wij dat we met twee concepten, educatieve knipogen gaan uitdelen om men vanaf nu vanuit de wijn te laten redeneren als het gaat om het maken van een bepaalde wijnkeuze. Weten en begrijpen waar je zin in hebt en wat het verschil is tussen al het aangebodene is erg belangrijk voor een succesvolle voortzetting van een culinaire avond”, aldus de sommeliers tegen de Restaurantkrant.

Twee nieuwe concepten

De twee sommeliers willen dus met twee nieuwe concepten educatieve knipogen uitdelen aan wijndrinkend Nederland. Allereerst gaan de heren workshops, masterclasses en themaproeverijen geven voor alle niveaus in hun wijnproeflokaal. Anders aan deze workshops, masterclasses en themaproeverijen is dat ze niet zwaar theoretisch of inhoudelijk zullen zijn, maar dat het vooral om de smaak gaat. “Veel wijnproeverijen en cursussen zijn inhoudelijk te theoretisch en dan raak je proevers kwijt in de verhalen over malolactische gisting en ascorbinezuren. Wij beginnen direct met ons af te vragen wat smaak nu eigenlijk is.”, aldus de sommeliers tegen de Restaurantkrant.

Biologische wijnen

Belangrijk voor Martijn van de Hurk en Justin Bultman in de themproeverijen die ze gaan geven in hun wijnproeflokaal is het biologische, biodynamsiche verhaal. “Een belangrijk thema voor ons is het ‘biologisch, biodynamische verhaal’. Wijnen met a-typische karaktereigenschappen, prikkelend, spannend, fenomenaal. Veel topsommeliers in sterrenzaken werken hier al jaren mee in hun wijnarrangementen vanwege hun hoog inzetbare gastronomische eigenschappen. Het wordt dus hoog tijd dat ‘Jan en alleman’ wijndrinkend Nederland daar eens een slokje van proeft.”, aldus de sommeliers.

Wine Window; het tweede nieuwe concept

Wine Window is een nieuw concept in Nederland. Wine Window is een platform voor spannende wijn-spijs combinaties van restaurateurs uit Utrecht. Het zal gaan om een complete verandering in de manier waarop gasten van de horeca met wijn en spijzen bezig zijn.

Wij van wijnbloggers zijn benieuwd! Wine Window is nog niet online, maar we houden het zeker in de gaten!

Waar vind je dit nieuwe wijnproeflokaal in Utrecht?

Wijnproeverijen, workshops en masterclasses zijn te boeken via de website van Vieilles.VINgnes. 

Wijnproeflokaal Vieilles.VINgnes
Oudegracht 66
3511 AT Utrecht
info@vieillesvingnes.nl
030-2231272

Natuurlijk zijn er ook wijnen te koop..

Openingstijden winkel
Woendag 11.00 tot 18.00
Donderdag 11.00 tot 21.00
Vrijdag 11.00 tot 19.00
Zaterdag 10.00 tot 18.00

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.