Wijnoogst 2012 goed voor wijngaard ’t Vierendeel

Wijnoogst 2012 NederlandWe raken er maar niet over uitgepraat: De wijnoogst 2012. In Frankrijk is de wijnoogst 2012 minder, in Spanje is het minder, in Italië is het minder en vorige week schreven wij hier op Wijnbloggers ook al dat de wijnoogst 2012 in Nederland ook beduidend minder is dan de wijnoogst van vorig jaar. Zo’n 20 tot 40 procent minder is de inschatting van Dik Beker van het Nederlandse Wijngaardeniersgilde.

Wijnoogst 2012 Nederland

Maar ook binnen Nederland zijn er verschillen. Zo zijn er in de Noordoostpolder wijngaarden die helemaal niets opleveren, in de Betuwe kunnen ze rekenen op een oogst van 40 tot 50 procent minder dan vorig jaar en in Zeeland… ja, in Zeeland daar hebben ze toch wat minder last schijnt.

Zo hoorde ik vorige week in een audiofragment Johan van der Velde van Wijngaard de Kleine Schorre in Zeeland tegen een verslaggever vertellen dat er dit jaar inderdaad iets minder vruchtzetting is of met andere woorden: dat er dit jaar iets minder druiven zijn. Van der Velde gaf ook aan dat de kwaliteit er goed uitziet én merkte hij terecht op: Een fles wijn moet wel goed zijn, wil je hem kunnen verkopen.

Wijnoogst 2012 Landgoed ‘t Vierendeel

Ook de wijnoogst van Wijngaard ’t Vierendeel, gelegen in de Vrouwenpolder, Zeeland is niet ontevreden, blijkt uit het onderstaande filmpje. Jurjen Opstal is zelfs tevreden over zijn wijnoogst 2012. Op de wijngaard hebben ze wel wat last van hevige hagel gehad, maar gelukkig richtte deze hagel geen schade aan op de wijngaard. En met een redelijke augustus en septembermaand kwam het dan toch ook allemaal weer goed.

Wijngaard ’t Vierendeel maakt onderdeel uit van het Landgoed ’t Vierendeel en produceert al sinds 1998 wijn. Zowel witte, rode als rosé wijn wordt hier op ’t Vierendeel gemaakt. Jaarlijks worden er zo’n 7000 flessen geproduceerd. De wijngaard is 1 hectare groot en de druivenrassen die er te vinden zijn, zijn Regent, Dornfelder, Johanniter. Het landgoed is in handen van Jurjen en Clementine Opstal en op het landgoed gebeurt meer dan wijnmaken alleen. Zo is er een mini-camping, een Orangerie en worden er ook workshops in Bloemsierkunst gegeven.

Bron: Omroep Zeeland

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.