Wijnoogst 2012 een record voor Wijngaard De Kleine Schorre

Wijnoogst 2012 We hebben het er al meerdere malen over gehad; de slechte wijnoogst van 2012. Ook in Nederland wordt 2012 geen topjaar voor wijnverbouwend en wijnmakend Nederland.  Zo’n 20 tot 40 procent minder is de inschatting van Dik Beker van het Nederlandse Wijngaardeniersgilde.

Vorige week schreven we al dat de wijnoogst 2012 goed uitviel voor wijngaard ’t Vierendeel, gelegen in de Vrouwenpolder, Zeeland. In een nieuwsfilmpje ze Jurjen Opstal van wijngaard ’t Vierendeel aan tevreden te zijn over de wijnoogst 2012. Ook op Wijngaard De Kleine Schorre zijn ze tevreden.

Wijnoogst 2012 Wijngaard De Kleine Schorre

Johan van de Velde, de eigenaar van Wijngaard De Kleine Schorre, de grootste wijngaard van Nederland in Dreischor blijkt dit jaar, tegen de verwachting in, een recordoogst te hebben. Sprak Johan van de Velde eerder zijn angst uit voor een tegenvallende oogst, niets is minder waar. Het is een recordoogst geworden.

In totaal is er op Wijngaard De Kleine Schorre ruim 45.000 liter geoogst, wat goed is voor 60.000 flessen. Dit is meer dan er ooit geoogst is. Op de 6 hectare ‘oude stokken’ is door de ruim honderd vrijwillige druivenplukkers ongeveer de gebruikelijke hoeveelheid aan druiventrossen geoogst en 4 hectare met daarop ‘nieuwe stokken’ leverde dit jaar voor het eerst oogst op.

Provincie Zeeland boert met de goede oogst van wijngaard ’t Vierendeel en Wijngaard De Kleine Schorre in ieder geval goed met de wijnoogst 2012!

Wijngaard De Kleine Schorre

Wijngaard De Kleine Schorre is gelegen in Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland, Zeeland. Met 10 hectare aan wijnbouwland is Wijngaard De Kleine Schorre de grootste wijngaard in Nederland. De Wijngaard bestaat sinds 2001 en heeft op de 10 hectare dat de wijngaard groot is, zo’n 40.000 wijnstokken gepland. De druivenrassen die op De Kleine Schorre te vinden zijn, zijn de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois.

Bron: Wijngaard De Kleine Schorre

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.