wijnMatch.nl, een nieuwe wijnwebwinkel

wijnmatch wijnwebwinkel persberichtOmdat een goede wijn niet voor iedereen automatisch een lekkere wijn is, is er nu wijnMatch.nl. Op basis van beoordelingen van eerder gedronken wijnen, ziet de bezoeker welke wijnen aansluiten bij zijn of haar persoonlijke smaak en welke wijnen, hoe goed ook,  beter niet gekocht kunnen worden. Een nieuwe wijnwebwinkel waar je wijn koopt die je zeker lekker vindt, zo omschrijft de wijnMatch.nl zichzelf in het persbericht.

WijnMatch.nl werkt samen met sommelier Martijn Verkerk

WijnMatch.nl werkt samen met Martijn Verkerk, in 2010 verkozen tot beste sommelier van Nederland. Samen met Henri Hoetink en Janet Sellis selecteert hij de wijnen voor de site. Henri Hoetink en Janet Sellis zijn de oprichters van Kieskeurig.nl, Nederlands beste en grootste vergelijksite, die zij in 2006 aan Sanoma Media hebben verkocht. Na 6 jaar van relatieve radiostilte zijn zij terug met weer een concept gebaseerd op de eigen behoefte.

wijnMatch.nl screenshotHoe werkt het?

Wijnmatch.nl werkt met een vast panel. Zij proeven en beoordelen de wijnen. Mede op basis van onderzoek en de bevindingen van het panel is een algoritme ontwikkeld waarmee de wijnvoorkeuren van de bezoekers kunnen worden voorspeld. Start bijvoorbeeld met een proefdoos rode wijn, geef deze wijnen online een rapportcijfer en zie welke wijnen nog meer matchen met je persoonlijke smaak.

Omdat ook de smaken van partners vaak verschillen, is er Partnermatch. Hiermee kan ook de partner de wijnen beoordelen en is per wijn duidelijk wat voor allebei de match met deze wijn is.

Assortiment

Het assortiment op www.wijnmatch.nl bestaat uit kwalitatieve wijnen met de nadruk op biologische wijn. Veel wijnen in het assortiment biedt Wijnmatch online exclusief voor de Nederlandse markt aan en vaak staan ze bij de betere restaurants op de kaart. Natuurlijk is er ook een selectie van Champagne en andere bubbels. Naast een mooie basis worden er regelmatig nieuwe wijnen toegevoegd.

Bron: Persbericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.