De Wijnmarkt: de eerste Salon du Vin van Nederland

De WijnmarktOp zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 komen 30 wijnboeren uit heel Europa naar Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg (West-Brabant). Het is de eerste editie van De Wijnmarkt, naar het model van de populaire Franse Salons du Vins.

Het verschil met de Franse wijnmarkten is, dat de meeste van de wijnboeren die naar Geertruidenberg komen tevens op zoek zijn naar een importeur in Nederland. Daarom hebben professionals (importeur/wijnhandel, pers/blogger, horeca) gratis toegang.

Bezoekers van De Wijnmarkt kunnen onbeperkt wijn proeven bij de stands waar uitsluitend Europese wijnboeren staan, geen wijnimporteurs. Wie dat wil, kan de wijnen die het beste bevallen ter plekke kopen voor thuis.

“Het kopen van wijn direct bij de wijnmaker is al sinds jaar en dag een succes in onze buurlanden, maar in Nederland is De Wijnmarkt een uniek evenement”, zegt Roos Oomen, de hoofdorganisator van De Wijnmarkt. “De Wijnmarkt is eigenlijk een wijnreis, zonder dat mensen lang in de auto hoeven te zitten!”

In de komende jaren hoopt De Wijnmarkt de grootste jaarlijkse bijeenkomst van wijnboeren in Nederland te worden.

De ruim 30 aanwezige wijnboeren komen uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Portugal en Italië. Met een geschatte 250 verschillende wijnen is er veel afwisseling. Alle wijnstijlen zijn vertegenwoordigd, van innovatieve mousserende wijnen uit Rheinhessen tot klassieke rode wijnen uit de Saint-Emilion.

Er worden tevens diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een blindproeverij waar de ervaren wijnliefhebber zijn kennis kan testen, een workshop Wijnproeven voor beginners en een Facebookloterij.

De WijnmarktWaar?

Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg.
Haven 54, 4931 AH Geertruidenberg.

Wanneer?

. Zaterdag 16 april – 10:00-22:00 uur.
. Zondag 17 april – 12:00-18:00 uur.

Wat kost dat?

. Aan de deur €17,50 – inclusief een proefglas en twee consumptiemunten voor een frisje of een hapje tussendoor in de lounge.
. Ga naar de facebookpagina van De Wijnmarkt voor €2,50 korting (kan nog tot 12 april).
. Professionals (importeur/wijnhandel, pers/blogger, horeca) vragen een gratis ticket aan via info@de-wijnmarkt.nl.

Meer weten over De Wijnmarkt?

Klik hier. En neem een kijkje op de website.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.