Wijnmakerij Geyser Peak overgenomen door Coppola

Wijnmakerij Geyser Peak overgenomen door Coppola 1Francis Ford Coppola – wie kent hem niet – eigenaar van de Francis Ford Coppola Winery in Sonoma, heeft de het Geyser Peak Winery gekocht. De overname van de wijnmakerij en 32 hectare wijngaard, die erbij hoort, moeten de Francis Ford Coppola Winery in staat stellen om zich verder te ontwikkelen en te blijven groeien.

“Vorig jaar liepen we tegen ruimtegebrek en andere problemen aan”, zegt Cory Beck, directeur van de Francis Ford Coppola Winery tegen Decanter. “Nieuwe wijnmakerijen komen er niet bij in Sonoma County, terwijl de aanplant van wijnstokken toeneemt…. De druiven moeten ergens heen.”

Wijnmakerij Geyser Peak

De Geyser Peak Winery, opgericht in 1880, was sinds 2008 in handen van de investeringsgroep EPR en het merk Geyser Peak is in 2012 het eigendom geworden van het Australische bedrijf Accolade Wines en voor hen gaat er, in principe, niks veranderen. Ze kunnen gewoon ruimte blijven huren, behouden ook het eigendom van Geyser Peak wijnmerk en zullen ook nog gewoon de druiven van de wijngaard af blijven nemen.

De Geyser Peak Winery kan jaarlijks zo’n 10.000 ton fruit verwerken en bottelt zo’n 1 miljoen kisten wijn per jaar.

Wijnmakerij Geyser Peak overgenomen door Coppola 1Coppola in de wijn

Naast een geweldige filmmaker is Coppola ook een uitstekende zakenman. Zo creëerde hij een lifestyle brand waar zijn verschillende producten (van wijn tot films, van tijdschrift tot resort) zijn onder gebracht.

Al in 1975 kocht Francis Ford Coppola samen met zijn vrouw Eleanor, zijn eerste wijngaard. Deze wijngaard, Rubicon Estate Winery (de vroegere Niebaum-Coppola Estate Winery en daarvoor heette het Inglenook en nu ook weer), gelegen in Rutherford, Californië, werd in 1879 door een Finse zeekapitein Gustave Niebaum in het leven geblazen. De wijngaard omvatte 630 hectare grond.

Dit was echter de helft van de oorspronkelijke Inglenook wijngaard en in 1995 kocht Coppola dan ook het bijbehorende gedeelte erbij, een oppervlakte van 38,2 hectare en was Inglenook weer het Inglenook zoals het was. Begin 2006 de hele wijngaard de naam Rubicon Estate. Als in 2011 Coppola de merknaam Inglenook verkrijgt, krijgt de wijngaard ook de oorspronkelijke naam weer terug en heet het nu gewoon weer Inglenook.

Zijn wijnmakerij, Francis Ford Coppola Winery, biedt negen verschillende labels:

  • Francis Ford Coppola Director’s Cut – Wijnen afkomstig uit verschillende sub-appleations in Sonoma County.
  • Francis Ford Coppola Director’s  – Wijnen gemaakt van vier klassieke druivensoorten afkomstig van wijngaarden verspreid over Sonoma County.
  • Francis Coppola Reserve – Een serie van wijnen afkomstig van specifieke wijngaarden in Sonoma County.
  • Francis Coppola Diamond Collection – Een populaire serie van wijnen afkomstig van wijngaarden in  Californië
  • Francis Ford Coppola Presents Rosso & Bianco – Wijnen voor het dagelijks leven.
  • Sofia – mousserende wijn
  • Votre Sante – Een Pinot Noir en Chardonnay ​​in “Bourgondische” stijl.
  • Su Yuen – Wijnen gemaakt die goed combineren met Aziatische keuken.
  • Archimedes, Sonoma County Cabernet – Het paradepaardje van de Francis Ford Coppola Winery.

Wijnmakerij Geyser Peak overgenomen door Coppola

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.