Wijnkelder – authentiek of modern?

wijnkelderEen wijnkelder in je huis; welke wijnliefhebber droomt er niet van? Wij hebben een kelder onder het huis, maar die is nu voornamelijk gevuld met dingen die we zeker al een jaar niet nodig hebben gehad, want ik ben al een jaar niet in de kelder geweest. Misschien wel een goed idee om dit voorjaar eens de kelder aan te pakken en om te toveren tot een mooie wijnkelder.

Om wat inspiratie op te doen, ben ik eens gaan rondstruinen op het internet en daar kom je de meest schitterende wijnkelders tegen. Wijnkelders zijn in er allerlei soorten en maten. Authentieke kelders, waar je je in de Middeleeuwen waant, hypermoderne kelders, waar je het idee in krijgt dat je in het jaar 2020 bent aangeland, sobere en spartaanse kelders of hele gezellige kelders. Het is maar net wat je smaak is. Een aantal van deze schitterende of bijzondere kelders willen we jullie in ieder geval niet onthouden. Welke vind jij het mooiste?

Wijnkelder met authentieke sfeer

In deze kelder waan je je in de kelders van een kasteel of oud landhuis. Erg mooi.

Wijnkelder 2

Ook deze kelder ademt iets ouds, authentieks uit. Mooie stenen muren, een wat Middeleeuws karakter, op de houten wijnrekken na dan, die zijn echt wel weer van deze tijd.

wijnkelder 3

Ook deze kelder vind ik wel iets authentieks hebben. De kelder lijkt niet zo oud als de twee bovenstaande, maar het heeft wel iets.

wijnkelder 4

Moderne Wijnkelder

Tja, deze wijnkelder… Modern en het heeft wel iets, maar het mist wel de sfeer van de oude kelders. Wel doet het me ergens denken aan (het schip van) een kerk of een podium waar James Brown elk moment een spetterende show gaat weggeven. Wel is de wijze waarop je de wijnflessen kunt opbergen in de ronde glazen openingen, erg gaaf.

wijnkelder 6

Dit is een wijnkelder, al mist het wel een beetje de uitstraling van een wijnkelder. Waar zijn de flessen wijn? Ik mis de schappen vol met mooie flessen wijn.De kelder ziet er wel lekker relaxed uit en ik zou het ook geen enkel probleem vinden om hier lekker een glaasje wijn te drinken, maar op het eerste gezicht heeft het niet veel van een wijnkelder weg. Eerder een relaxruimte, tv-kamer…. Maar wel mooi.

wijnkelder 8

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.