Een ‘ wijnglas ’ voor Coca Cola

wijnglas cola - 2Na wijn met een cola-smaak, is er nu ook een echt wijnglas voor cola. Of nou ja… een echt wijnglas… Een glas dat Riedel, bekend van de wijnglazen, speciaal voor Coca Cola heeft ontworpen en op de markt heeft gebracht.

Riedel wijnglazen

Het Oostenrijkse familiebedrijf Riedel, opgericht in 1756, produceert kristallen wijnglazen, drinkglazen en ander glaswerk. Riedel heeft zich vooral toegelegd op het maken van series wijnglazen waarvan elk model glas specifiek is ontworpen voor één bepaalde of enkele type wijnen en andere karakteristieke dranken.

Het bedrijf maakt haar glaswerk volgens een bepaalde filosofie, namelijk dat de inhoud de vorm van het glas moet bepalen. Het ontwerp van het glas moet ondergeschikt zijn aan de drank met haar eigenschappen. De wijn en wijn-technische drinkcriteria, bepalen dus de fysiologische aspecten van het vormen van het wijnglas.

Riedel verkoopt jaarlijks zo’n 55 miljoen wijnglazen en is recent ook begonnen met het maken van speciale bierglazen.

Speciaal glas voor cola

Daar waar Coca Cola vaak gretig opgezogen wordt uit een gigantische papieren beker of huis-tuin-en-keuken glas, geloven ze dus bij Riedel dat het juiste glas de smaak van een drank kan versterken en verfijnen. Dat is wat ze met hun wijnglazen willen bereiken en nu dus ook voor cola. In samenwerking met Coca Cola heeft Riedel onderzocht hoe het perfecte cola-glas er uit zou moeten zien en ontworpen moet worden om de juiste balans van smaken – “zoetheid, zuurheid, mineraliteit en het bruisende karakter” – tot hun recht te laten komen. De eerste (80.000) glazen zijn al in de winkel te verkrijgen, althans in de Verenigde Staten, hier ben ik ze nog niet tegengekomen. Voor een set van 2 glazen betaal je voor $ 29,90 , en de eerste run zal zijn 80.000 stuks.

Het nieuwe glas (zie foto onder) is speciaal voor Coca Cola ontworpen en ook getest met Coca Cola. Pepsi-liefhebbers kunnen het glas natuurlijk ook gebruiken, maar geheel op eigen risico natuurlijk. 🙂 Het glas is van kristal en kan gewoon de vaatwasser in.

wijnglas cola

Bron: NorthJersey.com

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.