Volgende week Open Dagen Nederlandse Wijngaarden

Nationale Wijnweek 2014 - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014Volgende week is het dan eindelijk zover. Het weekend waarop menig wijnliefhebber zich verheugd: Het weekend van de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014! Tijdens deze Open Dagen kun je een kijkje nemen op de Nederlandse wijngaarden. Verspreid over de verschillende provincies doen er bijna 70 wijngaarden mee! Wij van Wijnbloggers dragen de Nederlandse wijngaarden en warm hart toe en zullen zeker ook in dit weekend te vinden zijn op een Nederlandse wijngaard. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken, hebben we de verschillende deelnemende wijngaarden per provincie voor je op een rijtje gezet!

Overzicht Deelnemende Wijngaarden 2014 per provincie:

Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 zijn de volgende wijngaarden te bezoeken in:

Of neem een kijkje op Pinterest, waar we een speciaal bord hebben gemaakt. Je vindt het bord hier

Bord op Pinterest

Nationale wijnweek

De Open Dagen maken deel uit van de Nationale wijnweek. Het doel van de Nationale Wijnweek is om meer aandacht en belangstelling te genereren voor de Nederlandse wijn. De Nationale Wijnweek staat dan ook bol van activiteiten die georganiseerd worden met Nederlandse wijn als thema, zoals het de Uitreiking medailles van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2014, de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 en de (afsluitende) Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek.

De agenda van de Nationale Wijnweek vind je hier...

Wijnbouw in Nederland

Nederland kent ondertussen bijna 200 wijngaarden. Door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terecht gekomen. Van de enkele tientallen wijngaarden die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan wijnbouwgrond in Nederland wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven.

Meer lezen over Wijnbouw in Nederland en de Nederlandse wijngaarden? Kijk dan eens hier….

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.