Wijngaard het Hof van Twente

Hof van TwenteAfgelopen weekend zijn wij van Wijnbloggers naar diverse wijngaarden geweest.We hebben Wijngaard Baan, Wijnhoeve De Kleine Schorre (Jeroen) , Wijngaard de Linie (ook Jeroen) en Betuws Wijndomein bezocht. Prachtige Hollandse Wijngaarden waar we een mooi beeld  hebben kunnen vormen van het werk en leven op een Hollandse Wijngaard.  Als laatste wil ik aandacht besteden aan de Wijngaard het Hof van Twente ook wel bekend van Twentewijn. Op naar Bentelo dus.

Rond het middag uur arriveerden wij  op deze mooie Wijngaard. De voorbereidingen waren nog in volle gang voor het grote feest op zondag. Ruim 1500 mensen vieren ieder jaar het Wijnfeest op het erf va Roelof en Ilse. Daar gaat natuurlijk wat tijd in zitten. Uiteraard worden we als westerlingen hartelijk ontvangen en worden we meegenomen op de rondtoer.

De Wijngaard

Met de 5.5 hectare aan wijnland is deze Wijngaard een wat grotere wijngaard. Uiteraard niks vergeleken met voor de massa producerende Chilenen of Spanjaarden. Eigenaar Roelof Visscher heeft iets mooi neergezet. Op de Wijngaard heeft hij druivensoorten staan zoals de Johanniter, Riesel, Solaris, Regent, Piniton en Cabertin. Mooi soorten met prachtige smaken, maar wel met wat risico’s. Er is namelijk wat ongedierte in de omgeving wat erg gecharmeerd is van deze soorten.

Wijngaard hof van Twente

Moderne Wijngaard: Wijnfabriek, Wijnproeverij en  Zorgboerderij

Uiteraard is het nog niet mogelijk voor Roelof en Ilse om alleen van de Gaard te leven. Zo is er een mooi Wijnfabriek aan de achterkant bij de gaard. Hier worden voor collega’s wijnboeren de vinificatie in de kelder gedaan; wat uiteraard inkomsten genereert om de Wijngaard draaiende te houden. Als echte ondernemers hebben Ilse en Roelof dan ook aanpalende activiteiten. Zo is er een  mooie Wijnwinkel met allerlei spullen om Wijn te maken. Kun je Wijn kopen van de Gaard zelf en is het een mooie zorgplek voor de dagbesteding en leerwerkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische stoornis, leerproblemen of arbeidshandicap.

Wat voor Wijn hebben ze bij Wijngaard het Hof van Twente?

Sueterie Sprankel:

Deze mousserende wijn is met traditionele flesvergisting gemaakt van de Riesèldruif, een Zwitserse kruising. De wijn heeft 10 maanden sur lie gelegen en is vervolgens door middel van remoulage de gist verwijderd. De Sueterie Sprankel is droog gevinifieerd, is fris en fruitig met een elegante mousse.

Sueterie rood 2010


Deze rode wijn is een cuvée vande Pinotin-druif, de Cabertin (Zwitserse kruisingen van de Cabernet Sauvignon)en de Regent.

Sueterie  Rosé 2011


De Rosé, winnaar van de Ziegel AWC Wenen en de zilveren medaille tijdens de Nationale Wijnkeuring 2011,  is een samenvoeging van de vroegrijpe rode druivensoorten Regent en Pinotin.

Johanniter 2011

Deze witte wijn is gemaakt van 90% Johanniter, 5% Solaris en 5% Riesèl. Ook deze wijn viel in de prijzen tijdens de AWC  2011 in Wenen, waar de wijn zilver kreeg.

Solaris 2011


Een volle witte wijn gemaakt van de vroeg rijpende druif Solaris. Wederom een prijswinnaar: Goud in 2011 tijdens de AWC in Wenen én pas geleden een Zilveren medaille tijdens de Nationale Wijnkeuring 2012.

Regent 2010


De rode wijn is gemaakt van de Regent druif, heeft aroma?s van zwartebes en een klein beetje laurier.

Wat hebben we meegenomen?

Tja, wat een keus. Wij van Wijnbloggers zijn met name nieuwsgierig naar de regent en de Johannitter. We hebben een paar flesjes meegenomen en gaan deze binnenkort even rustig proeven.

Uiteraard willen we Ilse en Roelof bedanken voor de gastvrijheid en uitleg. We hebben het erg leuk gehad en we komen zeker nog eens langs.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.