Wijngaard Hesselink maakt nieuwe wijn

Wijngaard HesselinkWijngaard Hesselink, gelegen in de Achterhoek vlakbij Winterswijk, heeft dit jaar in samenwerking met Maitre Sommelier Maarten Brunink van Schothuis een nieuwe wijn ontwikkeld. De wijn is gemaakt van de druivensoorten Regent en Johanitter. Dit is de eerste wijn van wijngaard Hesselink en zijn eigenaar Gerhard Hesselink buiten de Achterhoekse Wijncoöperatie om. Gerhard Hesselink heeft er namelijk voor gekomen niet langer meer met de Achterhoekse Wijncoöperatie samen te werken.

Wijngaard Hesselink kiest voor een andere combinatie

Nu Wijngaard Hesselink zijn eigen wijnen gaat maken en dus niet langer meer gebonden is aan de formule van de Achterhoekse Wijncoöperatie, heeft Gerhard Hesselink er, samen met Maarten Brunink van Schothuis,  om een andere combinatie te maken. De wijn is een echter eetwijn geworden. Een dieprode kleur en volle neus kenmerken de wijn. De wijn is rijk aan taninne en kan makkelijk bewaard worden. Naast het feit dat wijn prima bij het eten gedronken kan worden, is de wijn ook, iets gekoeld, heerlijk voor een zomerse dag.

Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink gelegen in de Achterhoek is een wijngaard van ongeveer 4 hectare groot. Op de wijngaard staan de druivenrassen Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel, VB91-26-5, VB91-26-4, Fruhburgunder, Nero, Rondo en Salome aangeplant. In 2005 werden de eerste druiven geoogst op deze wijngaard.

Vanaf 2004 maakte Wijngaard Hesselink onderdeel uit van de Achterhoekse Wijncoöperatie. De Acherhoeks Wijncoöperatie is een gezamenlijk initiatief van verschillende wijngaarden in de Acherhoek om een serie wijnen te maken die kwalitatief goed tot zeer goed zijn. Daartoe is de cooperatie ook een samenwerking aangegaan met de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Oliver Meckler en de Duitse wijnmaker Markus Regnery. En met succes de wijnen van de Achterhoekse Wijncoöperatie zijn de afgelopen jaren zowel in het binnenland als in het buitenland met verschillende prijzen beloond.

Aan de samenwerking van Wijngaard Hesselink met de Achterhoekse Wijncoöperatie is dus nu een einde gekomen en gaat Wijngaard Hesselink zijn eigen wijnen produceren.

Bron: Dichtbij.nl

 

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.