Wijn 2012 van Wijngaard De Kleine Schorre

Wijngaard de Kleine SchorreWijngaard De Kleine Schorre heeft het afgelopen weekend zijn nieuwe wijn, gemaakt van de oogst uit 2012, op de markt gebracht. Begin april werden er zo’n 60.000 flessen gebotteld. Deze hebben een aantal weken op fles gerijpt én zijn nu dus te koop.

2012 slecht wijnoogstjaar, niet voor de Kleine Schorre

Eind oktober vorig jaar schreven we hier op Wijnbloggers.nl al dat de wijnoogst in Zeeland, tegen de verwachting in, goed is uitgevallen. In totaal werd er op Wijngaard De Kleine Schorre ruim 45.000 liter geoogst. Dit is meer dan er ooit geoogst is, een recordoogst dus. Op de 6 hectare ‘oude stokken’ werd ongeveer de gebruikelijke hoeveelheid aan druiventrossen geoogst en 4 hectare met daarop ‘nieuwe stokken’ leverde in 2012 voor het eerst oogst op.

Kwaliteit wijn is goed

Paula van de Vijver, ‘wijnmaker op de Kleine Schorre” is zeer te spreken over de kwaliteit. “De wijnen zijn vergelijkbaar met het goede wijnjaar 2011”, zegt zij tegen De Weekkrant. Dat belooft wat..!

Bij wijngaard De Kleine Schorre wordt van alles gedaan aan de kwaliteit van de wijn. Zo zijn ze, om de kwaliteit van de wijn nog beter te kunnen garanderen, ook overgestapt van de traditionele kurk op de schroefdop. 80 procent van de flessen is nu afgesloten met een schroefdop. Dit levert frissere wijnen op en de kans op bederf van de wijn vermindert en is bijna nihil.

Wijngaard De Kleine Schorre

Wijngaard De Kleine Schorre is gelegen in Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland, Zeeland. Met 10 hectare aan wijnbouwland is Wijngaard De Kleine Schorre de grootste wijngaard in Nederland. De Wijngaard bestaat sinds 2001 en heeft op 10 hectare  zo’n 40.000 wijnstokken gepland. De druivenrassen die op De Kleine Schorre te vinden zijn, zijn de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois.

Meer weten over wijngaard De Kleine Schorre? Wijnblogger Jeroen van Mierlo bezocht de Kleine Schorre en schreef over zijn bezoek een leuk artikel (en nam leuke  foto’s! En neem anders eens een kijkje op de vernieuwde website van De Kleine Schorre.

Bron: Wijngaard De Kleine Schorre, De Weekkrant

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.