Wijnfestival Festa del Vino op 6 juli in Alkmaar

wijnfestival Festa del VinoWijnfestival Festa del Vino brengt ‘ la dolce vita’ in Alkmaar

Regionale wijnhuizen en delicatessenzaken samen op groots opgezette wijnproeverij

Liefhebbers van een goed glas wijn noteren zondag 6 juli 2014 in hun agenda, want dan verandert de Paardenmarkt in Alkmaar in een sfeervol wijnparadijs. In een ambiance van het zoete leven maakt de bezoeker deze dag kennis met een groot aantal bijzondere wijnen en heerlijke bijpassende hapjes tijdens het Wijnfestival Festa del Vino.

Bezoekers van het wijnfestival Festa del Vino dompelen zich onder in ‘la dolce vita’ en worden getrakteerd op alle geneugten van het leven met wijn als centraal thema. Rondom gezellige zit- en loungegedeelten presenteren de betere wijnhuizen en delicatessenzaken uit de regio hun assortiment en delen met de gasten hun passie voor wijnen en culinair genieten.

Nieuwe wijnen, nieuwe smaken op een nieuw wijnfestival

Met circa 200 wijnen afkomstig van uiteenlopende landen en wijnboeren, biedt Festa del Vino zowel de liefhebber als de professional mooie uitdagingen met nieuwe wijnen en nieuwe smaken. Meer dan 20 deelnemers werken mee aan dit ruim opgezette feest dat vrij toegankelijk is voor iedereen van twee uur ’s middags tot tien uur ’s avonds.

Workshops en masterclasses

Bezoekers kunnen meer leren over wijn maken of de mooiste wijn/spijs combinaties ontdekken in workshops en masterclasses waarvoor men zich wel vooraf dient op te geven via de website www.festadelvino.nl. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten zoals het ludieke druivenstampen voor het goede doel. Aan opvang en vermaak van de kinderen is gedacht evenals aan een sfeervolle muzikale omlijsting.

Voordeel voor vrienden

Festa del Vino biedt de mogelijkheid op haar website om vriend te worden van dit nieuwe evenement. Als vriend ondersteunt men niet alleen de realisatie van het wijnfeest, er staat natuurlijk iets tegenover: een luxe wijnproefglas en enkele munten waarmee drank en hapjes op het festival betaald kunnen worden. Ook voor het bedrijfsleven zijn er nog diverse sponsormogelijkheden.

Over Wijnfestival Festa del Vino

Festa del Vino wordt gerealiseerd met regionale wijnhuizen en delicatessenzaken en richt zich op de complete beleving van wijn met aandacht voor duurzaamheid en MVO. Hierdoor wordt een hoog kwaliteitsniveau bereikt, waarbij proeven, culinair, genieten, beleven en samenzijn kenmerkend zijn. Meer informatie: www.festadelvino.nl

– persbericht – 

Wijnfestival gemist?

Hebben we een wijnproeverij, wijnevenement of wijnfeest gemist in onze agenda, stuur ons dan een leuk verslag of foto’s. Ontbreekt een leuk wijnevenement in het overzicht waarvan jij vindt dat het er absoluut in thuishoort, laat dat ons dan s.v.p. weten of meldt het evenement aan via info@wijnbloggers.nl.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.