Wijnen op Sinterklaasavond

Over een paar nachtjes is het zover, het avondje van Sinterklaas. 5 december. Hoewel dit uiteraard een feest betreft die zich voornamelijk richt op de kinderen, weten wij als geen ander dat een ieder hier vaak wel een flesje wijn bij apprecieert. Wat nou als wij jou vast van advies voorzien en er daarmee voor zorgen dat jij alvast de wijnen in huis hebt die super goed zullen aansluiten bij alle lekkernijen van deze avond.. Want zeg nou zelf, jij weet ook dat je deze niet wilt en kunt laten staan ;)!

Speculaas, taai taai, pepernoten, chocoladeletters.. Allen met hun eigen kruidige eigenschappen.

Er wordt voor zo’n avond vaak als eerste gedacht aan rode wijnen en ja.. wij draaien er maar niet omheen, wij volgen hiermee ergens natuurlijk wel, maar..

Think again.

Een lichtere prosecco leent zich ook perfect bij bovenstaande lekkernijen.

Waarom?

De zoete en frisse smaken en zijn bubbels zijn werkelijk perfecte tegenhangers van een kruidig pepernootje of een stuk chocolade. De ideale match zien wij in de Crémant de Limoux 2016 brût uit Frankrijk van het wijnhuis Calmel & Joseph. De fles kost €15,95 en is naast alle pepernoten ook zeer geschikt bij lichte voorgerechten. Voor ons is dit echt een topper en wij vinden.. maar try it yourself;) dat deze fles eigenlijk niet onderdoet voor een mooie fles champagne!

Zoek je toch liever een fles onder een tientje? Dan is de Prosecco voor €8,50 een super goed alternatief. Het gaat hier om een volle, frisse en soepele prosecco.
Ons advies, start of eindig je avond met één van deze prosecco’s. Dit zijn namelijk vaak de momenten voor het nuttigen van al dat snoepgoed en zeg nou zelf het is toch ook bijzonder feestelijk dit gezamenlijk te drinken?

Met het kiezen van een rode wijn kun je behoorlijk veel kanten op. Wij vinden zelf dat een lichtere rode wijn met zachte tannines een mooie balans is tussen de kruidige eigenschappen van het snoepgoed. Een goede keuze zou dus de ‘Malbec” uit Frankrijk kunnen zijn! Ook best leuk voor de portemonnee, want deze wijn vind je hier al voor €8,45 per fles.

Houd je meer van een volle rode wijn? Dat kan natuurlijk ook heel goed, maar kies er dan eentje die vol is, maar niet te kruidig. Je wilt niet dat de kruidige smaken van de wijn botsen met die van de Sinterklaas-lekkernijen. Een voorbeeld van volle rode wijnen waarbij de kruiden elegant aanwezig zijn, maar niet de overhand nemen zijn veelal de Valpolicella Ripasso wijnen. Een voorbeeld hiervan is de Valpolicella Ripasso Superiore 2015 van het wijnhuis Villabella  voor €14,95 per fles.

Ben jij op deze Sinterklaasavond nou me een groot gezelschap, dan leent de laatste rode wijn van deze top-5 wijnen voor Sinterklaasavond zich perfect. Het is namelijk een wijn die in magnum formaat te krijgen is! Oftewel 1,5 liter wijn in plaats van de helft: 75 centiliter!

Hoe gezellig.. zet deze fles op tafel, zodat iedereen zichzelf van wijn kan voorzien en naast dat dit een enorme eyecatcher is, maakt de smaak van deze volle wijn het wel af! Het gaat bij deze wijn om een blend van Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan druiven! Jammie! 

Wij hopen dat je een heerlijk winey zondag beleeft op 5 december dankzij onze blog! De juiste wijnen op tijd in huis hebben is wel zo fijn toch?

Liefs van de Wijnbloggers

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.