Wijnen met Stijl-experts proeven wijnen in Lyon

Wijn experts in Lyon Campagne Wijnen met StijlVijf van de zes Europese wijnexperts die zijn betrokken bij de campagne Wijnen met Stijl waren van 5 tot 8 maart jl. tezamen in Lyon.

De wijnexperts die zijn betrokken bij de Europese campagne voor Franse wijnen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Rusland en Nederland, waren bijeen in Lyon. De Russische expert was helaas verhinderd. Tijdens deze reis kon Harold Hamersma met  zijn collega’s van gedachten wisselen over de campagne Wijnen met Stijl. Daarnaast brachten ze een bezoek aan het noordelijke Rhône-dal en aan het zuidelijke deel van de Beaujolais. Op het programma stonden ook verschillende stijlen wijnwinkels, wijnbars en restaurants in Lyon waar ze uiteraard zijn getrakteerd op de cuisine Lyonaise  in combinatie met verschillende wijnstijlen die representatief zijn voor de huidige wijnproductie. Deze vier stijlen zijn omschreven als volgt: “authentiek naturel” , “glamour chic”, “ongecompliceerd en ontspannen” en “origineel en funwijnen”.

Videoverslag Wijnexperts in Lyon

In de onderstaande video een verslag van het bezoek aan Lyon van de vijf Europese wijnexperts die verbonden zijn aan de Campagne Wijnen met Stijl. In de video bezoeken de vijf wijnexperts wijnkelders, wijngaarden, restaurants en  proeven ze natuurlijk heel veel wijn.

De campagne Wijnen met Stijl

Tijdens de driejarige campagne “Wijnen met Stijl” ligt de nadruk  op de diversiteit en toegankelijkheid van Franse wijnen. De campagneslogan “Wijnen met stijl” moet de consument van de zes Europese markten aanspreken en het Franse aanbod toegankelijker
maken. “Wijnen met Stijl” toont aan dat Franse wijnen geschikt zijn voor elke moderne levensstijl. Het logo met de Eiffeltoren  verwijst naar Frankrijk en de kleuren rood, wit en blauw in de vorm van een lint brengen dynamiek in het moderne en multi-inzetbare logo.

De campagne  Wijnen met Stijl wordt in bovengenoemde Europese landen gevoerd door Sopexa in opdracht van de brancheorganisatie voor Franse landbouwproducten FranceAgriMer. De campagne is in 2012 gestart.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.