Zijn wijndrinkers ook tatoeage dragers?

wijndrinkers - etiket-petrusZomaar een gekke vraag die vannacht spontaan bij me opkwam; ‘Zijn wijndrinkers ook tatoeage dragers?’ En zo ja, hebben zij voorkeur voor bepaalde afbeeldingen? Zou daar onderzoek naar zijn gedaan?

In geval van een nee ligt daar een mooie opdracht voor een afstudeerder. Tenslotte wordt naar de meest rare dingen onderzoek gedaan.

Van bierdrinkers weet ik zeker dat onder hen personen zijn die één tot heel veel delen van hun lichaam voorzien hebben van een tatoeage.
Bij sportmensen, vooral voetballers en darters, is ook duidelijk waar te nemen dat zij redelijk vaak bij een TattooShop binnen wandelen. Enkelen van hen hebben zelfs een probleem waar het volgende plaatje moet worden geprint, zo weinig ruimte hebben zij nog op hun lichaam.

Maar van wijndrinkers weet ik het echt niet. Één keer bezocht ik een proeverij en het zelfde aantal bezoeken deed ik aan een wijngaard. Beide malen kwam ik ‘keurig volk’ tegen dat met volle teugen genoot van de gratis drankjes en hapjes.
De kleding was afgestemd op de bijeenkomst, pico-bello dus. Van het zien van enig stukje van een tatoeage was geen sprake.

Stel nu dat wijndrinkers toch stiekem ergens een veelkleurig stukje huid hebben, waarin een afbeelding is terug te vinden. Wat zou die afbeelding dan kunnen zijn? Een etiket van hun favoriete Chateau? De afbeelding van een klein flesje bordeaux? Of ergens een tatoeage van de god van de wijn. Ah, dat is Bacchus, waar ook!

wijndrinkers - bacchus tatoeageAls wijndrinker hoef ik me niet te schamen als ik bijvoorbeeld deze Griekse God op mijn arm laat tatoeëren. Ik kan altijd zeggen dat hij niet alleen de God van de wijn is. Hoeveel anderen offeren niet aan Bacchus? Daar kom ik altijd mee weg.

Toch blijft de vraag door mijn hoofd spoken. Ik wacht het onderzoek, dat zeker een keer zal worden gedaan, met spanning af.

1 Reactie
  1. Hoi Gerard,
    Hier een bericht van een wijndrinker met tattoo. Ik ben het levende bewijs. We bestaan!
    Niet dat ik er mee te koop loop, maar toch. I know it’s there. Extra leuk tussen die keurige lui, om te weten dat ik ‘iets dat niet hoort’ onder mijn kleren heb.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.