Wijncursus online door Torres op Wijnblogger

Wijnhuis TorresVorige week hebben we al kennis gemaakt met Mark en vertelde hij ons waarom we wijn zo lekker vinden. Zoals aangegeven, komen we de komende weken met de Torres Wijncursus waar we het oa over wijn maken, wijnproeven en andere onderwerpen gaan hebben. Leuk informatief over wijn (wel in het Engels) en heerlijk te bekijken vanuit de luie stoel. Vandaag deel 2 van de wijncursus en deel 2 gaat over het maken van wijn. Mark legt ons stap voor stap, op een eenvoudige manier, uit hoe wijn wordt gemaakt en hoe dat proces eruit ziet. Uiteraard beginnen we op de gaard en gaan dan snel naar binnen toe waar de ”magic happens”. Mark is een enthousiaste wijncursus gids die met mooie woorden (Wijn Jacuzzi)  zijn verhaal doet en de beelden zijn echt van mooie kwaliteit. Ga maar even lekker voor de wijncursus zitten en geniet  van de 5 minuten les van Mark over het proces van wijn maken.

(Voor het filmpje, klik op onderstaande link)

2. Winemaking. The key steps of the process

Wijnhuis Torrs logo

Wijn huis Torres

Het wijnhuis Miguel Torres is één van de grootste wijnhuizen van Spanje. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf ligt in de plaats Vilafranca del Penedès, de hoofdstad van de Penedès (ten zuidwesten van Barcelona). Het wijnproductiebedrijf van Torres ligt in Pacs, dat vlakbij (10km) Vilafranca del Penedès ligt. De omgeving is werkelijk prachtig met mooie heuvels en liggend in het achterland op rijafstand van de kust.

De wijngaarden van het wijnhuis Torres liggen verspreid over verschillende locaties. De wijngaarden verschillen zowel qua hoogte (variërend van 200 tot 800 meter), als qua microklimaat en samenstelling van de grond. De druivensoorten die het beste gedijen in de verschillende wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd. Een aantal soorten zijn vanuit Frankrijk ingevoerd, zoals de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Muscat en de Gewürztraminer. De lokale variëteiten zijn echter ook niet vergeten; Torres heeft ook de Tempranillo, de Garnacha en de Parellada aangeplant. Verder is Miguel Torres meerdere malen uitgeroepen tot één van ’s werelds beste wijnmakers.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.