Wijncursus online door Torres op Wijnblogger

Wijnhuis TorresWijncursus op wijnbloggers? Eh, nee hoor we blijven gewoon een blog. Toch kom je er niet omheen om gebruik te maken van andere middelen dan het schrift. Aangezien niet iedere wijngek tijd heeft om op cursus te gaan, komen wij de komende weken met de Torres Wijncursus. Leuk informatief over wijn (wel in het Engels) en heerlijk te bekijken vanuit de luie stoel. Het mooie is dat je een mooi glas wijn kunt inschenken en er lekker voor kunt gaan zitten. Je hoeft niet meer in de auto door de regen en bang te zijn dat je gesnapt wordt met te veel wijn op. Gewoon een wijncursus vanuit thuis. Lekker vanuit de luie stoel, met een goed glas binnen handbereik. Wie weet, ga je nog examen doen (Swen 1)?

Het eerste deel van de wijncursus gaat over….Wijn. Waarom drinken we wijn? Wat maakt wijn zo spannend en lekker? Samen met Marc gaan we de komende periode meer leren en te weten komen over wijn. Vandaar de passende titel: Wine. Why we like it. Veel plezier met de Wijncursus en proost!

Wijn huis Torres

Het wijnhuis Miguel Torres is één van de grootste wijnhuizen van Spanje. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf ligt in de plaats Vilafranca del Penedès, de hoofdstad van de Penedès (ten zuidwesten van Barcelona). Het wijnproductiebedrijf van Torres ligt in Pacs, dat vlakbij (10km) Vilafranca del Penedès ligt. De omgeving is werkelijk prachtig met mooie heuvels en liggend in het achterland op rijafstand van de kust.

Wijnhuis Torrs logoDe wijngaarden van het wijnhuis Torres liggen verspreid over verschillende locaties. De wijngaarden verschillen zowel qua hoogte (variërend van 200 tot 800 meter), als qua microklimaat en samenstelling van de grond. De druivensoorten die het beste gedijen in de verschillende wijngaarden zijn zorgvuldig geselecteerd. Een aantal soorten zijn vanuit Frankrijk ingevoerd, zoals de Cabernet Sauvignon, de Chardonnay, de Muscat en de Gewürztraminer. De lokale variëteiten zijn echter ook niet vergeten; Torres heeft ook de Tempranillo, de Garnacha en de Parellada aangeplant. Verder is Miguel Torres meerdere malen uitgeroepen tot één van ’s werelds beste wijnmakers.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.