Wijncursus Nieuwe Stijl in Breda

wijncursusWijncursus Breda begint dit jaar voorjaar met het geven van wijncursussen op een nieuwe, verfrissende manier. In kleine groepen gaat register-vinoloog Jeroen van Mierlo aan de slag om wijnliefhebbers van alles over wijn te leren en te leren hoe je wijn kunt proeven om zo meer van wijn te kunnen genieten. En dan niet alleen vanuit de boeken, maar ook interactief en met moderne werkvormen. Geen rijtjes en feitjes meer leren zoals dat gebruikelijk is bij een wijncursus om je zo voor te bereiden op het wijnexamen. Nee, dat is bij de wijncursus Nieuwe Stijl van Jeroen van Mierlo niet het geval. Jeroen van Mierlo gooit het roer om!

Wijncursus Nieuwe Stijl

Tijdens de wijncursussen die Jeroen zelf heeft gevolgd, viel het hem op dat er vaak onnodig ingewikkeld en deftig wordt gedaan over wijn. Terwijl wijn, naar zijn mening, vooral is bedoeld om van te GENIETEN. In de nieuwe wijncursus die Jeroen van Mierlo gaat geven, komt het druivenras centraal te staan en wordt de klassieke opzet losgelaten.

“In de klassieke opzet draait het om de wijngebieden, de appellations, de bodem, etc. Om rijtjes en feitjes. Die tijd is voorbij. In deze nieuwe wijncursus staat het druivenras centraal. Leer je wat de karakteristieken in geur- en smaak van het ras zijn, waar het druivenras voorkomt, wat de verschillen in de wijnen van deze druif zijn en natuurlijk de overeenkomsten. Ik denk niet dat mensen met de wijnatlas onder de arm wijn gaan kopen. Mensen zijn op zoek naar een frisse, droge wijn of een soepele rode en dan heb je veel meer aan kennis van de verschillende druivenrassen en hun verschillende stijlen. De cursussen voldoen nog steeds aan de actuele normen van de SWEN en bereiden je gewoon voor op het landelijke examen, maar worden op een andere manier gegeven. De theorie wordt op een andere manier behandeld. Naast een goed studieboek, krijg je een studiewijzer en toegang tot een speciaal ingerichte digitale leeromgeving.”, aldus Jeroen van Mierlo.

Jeroen van Mierlo geeft wijncursus op nieuwe, verfrissende manier met moderne werkmethoden. Geen klassiek opzet, geen rijtjes en feitjes leren, maar anders...Over Jeroen van Mierlo

Jeroen van Mierlo is groot wijnliefhebber, Bredanaar in hart en ziel en de vaste wijndocent van deze nieuwe wijncursus. Naast wijnprofessional, is Jeroen al jarenlang docent en opleidingsmanager in het particulier onderwijs voor volwassenen. Door deze ervaring staat hij voor kwaliteit van opleiden. Oók als het om gezellige cursussen gaat!

Jeroen van Mierlo is RegisterVinoloog van de Wijnacademie® én Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie®. Daarnaast is Jeroen een van de eerste Register Wijndocenten van Nederland. Ook behaalde hij de internationale wijnopleiding WSET Level 3 / Wines & Spirits. En beschikt hij over een onderwijsbevoegdheid voor het Hbo.

Meer informatie

Meer informatie over deze wijncursus vind je op: http://www.wijncursusbreda.nl/

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.