Cees van Casteren versterkt team wijncursus Wijninstituut

wijncursusCees van Casteren, één van de twee Masters of Wine die Nederland rijk is, gaat het team van wijn docenten van het Wijninstituut versterken bij de wijncurscus Werken met Wijn in Amsterdam. Cees van Casteren neemt de les over de Bordeaux druivenrassen wereldwijd voor zijn rekening.

Wijncursus Werken met Wijn

De wijncursus Werken met Wijn, de hoogste opleidingen van het Wijninstituut begint op 27 maart in Amsterdam. Deze wijncursus is bedoeld voor mensen die na het volgen van SWEN-2 (of een andere cursus van vergelijkbaar niveau), hun wijnkennis nog verder willen uitbreiden. De wijncursus Werken met Wijn is ook een mooie brug naar de opleiding  tot Vinoloog van de Wijnacademie.

De cursus Werken met Wijn bestaat uit dertien lessen én een examen. De lessen worden in de avonduren op de Hogere Hotelschool Amsterdam gegeven. Elke les heeft een bepaald thema en zal gegeven worden door steeds iemand anders. Zo zullen Karel de Graaf (wijnagent, gespecialiseerd in Bourgognewijnen), Albert de Jong (freelance wijnschrijver), Gert Crum (wijnschrijver) en Fred Nijhuis (wijnspecialist Italië), naast Cees van Casteren, ook een les voor hun rekening nemen.

De wijncursus Werken met wijn is praktijkgericht, verrijkend, creatief en interactief en de lesstof is actueel. Natuurlijk wordt er tijdens de les ook wijn geproefd en zul je kennismaken met verschillende proeftechnieken. De lessen zijn interactief en door middel van vooraf opgegeven stellingen zal er tijdens de les ook ruimte zijn voor discussie. Naast de examenopdrachten, behoort het maken van werkstukken en een het houden van een voordracht ook tot deze wijncursus.

Praktische informatie Wijncursus Werken met Wijn

Wat? Wijncursus Werken met Wijn
Wanneer? De cursus start op 27 maart 2013 (einddatum: 19 februari 2014, eindexamen, 23 maart 2014) van 19.30 uur tot 22.15 uur
Waar? Hogere Hotelschool Amsterdam
Wat kost het?  € 1143,45 (inclusief € 198,45 btw).
Meer informatie en inschrijving: www.werkenmetwijn.nl

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.