Wijnbranche ontwikkelt snelcursus

WEET JIJ AL WAT VAN WIJN?

Voor wie wel eens wijn drinkt of schenkt, is er sinds kort een leuke cursusapp ontwikkeld, ‘Ik weet wat van wijn’. Deze bevat basisinformatie voor de beginnende wijngeïnteresseerden. Alle facetten van wijn worden op praktische wijze belicht, van soorten tot smaken, maar ook de gezondheidsaspecten en het openen van een de fles. De cursus kan worden afgerond met een online wijnexamen. Je kunt er ook voor kiezen met het boekje ‘Ik weet wat van wijn’ aan de slag te gaan. Diverse wijnopleiders geven de cursus in een paar uur. 

De inhoud van het boekje ‘Ik weet wat van wijn’  is gelijk aan de online cursus en de app. Het geeft een mooi overzicht van alles wat je moet weten als je wijn drinkt en/of schenkt. Of je dat voor je vrienden doet, voor klanten op het terras of in de winkel waar je werkt. Heb je de app doorlopen, kun je een zelftestje doen. Daarna is er de mogelijkheid van een (SWEN) erkend examen en kan je zelfs het basisdiploma aanvragen. Voor degene die alleen wijn drinkt, geeft het vooral een goed inzicht in je eigen wijnsmaak. Als je weet wat je lekker vindt, kan je de bij de volgende aankoop makkelijker kiezen. Zo is het boekje ook een leuke aanvulling als je een fles wijn cadeau doet.

background_boekje

De cursus is ontwikkeld op initiatief van de Commissie Wijnonderwijs. Deze commissie is opgericht door FHKN, partners in opleiding en examen, in samenwerking met het Productschap Wijn om de opleidingen in wijn inzichtelijker en toegankelijker te maken. “Wij zagen dat het laagste niveau in het wijnonderwijs (SWEN 1) eigenlijk te moeilijk was voor degenen die voor het eerst met wijn in aanraking komen op het werk. Daarom hebben we een laagdrempelig (cursus)boekje en app ontwikkeld, die voor iedereen toegankelijk is” aldus Bram Moerman van de Commissie Wijnonderwijs.

Voor meer informatie: www.FHKN.nl

De app Ik weet wat van wijn is (voorlopig gratis) verkrijgbaar in de appstore voor Apple en Androit. Het boekje is online te bestellen op www.FHKN.nl  à 3 euro (+ 2 euro verzendkosten). Op de site vind je ook de online cursus en het examen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.