De leukste wijnboeken voor Sinterklaas

WijnboekenHoud je van wijn en van boeken? Dan mogen wijnboeken toch echt niet aan je verlanglijstje voor Sinterklaas ontbreken. En er zijn er veel… Heel veel wijnboeken. Wij van Wijnbloggers zetten een aantal wijnboeken voor je op een rijtje, die echt niet misstaan in je boekenkast, leuk zijn om te krijgen of te geven!

 

De leukste wijnboeken van de Sint

wijnboeken:  wijnkenner word je zoWijnboek numero 1: Wijnkenner word je zo

Een wijnboek wat echt niet mag ontbreken is: Wijnkenner word je zo! Echt een heel leuk en gezellig boek over wijn. In begrijpelijke taal lees je van alles over wijn en als je het boek helemaal uit gelezen hebt, beschik je over aardig wat wijnkennis! Het boek is geschreven door Ophélie Neiman, een Franse blogster die onder de naam, Miss Glou Glou  over wijn schrijft. Het boek is echt leuk geïllustreerd, prettig geschreven en zeer informatief. Een echte aanrader. Althans, voor iemand die nog niet zoveel over wijn weet.

In het boek nemen Julia, Pascal, Tom, Paul en Emmen nemen je mee op reis door de wereld van wijn. Elk personage behandelt weer een ander thema.

Zo vertelt Julia je van alles over wanneer je welke wijn drinkt, over wijnglazen, serveertemperatuur en kurkentrekkers in “Julia geeft een feestje”. Pascal leert wijnproeven en vertelt in zijn hoofdstuk van alles over de kleuren van wijn, aroma’s en alles wat bij het proeven van wijn komt kijken. Tom helpt daarentegen weer bij de wijnoogst en in zijn hoofdstuk lees je meer over druivenrassen, wijnstokken, de oogsttijd en wijnmaken. Emma trekt de wereld in en gaat op bezoek bij wijngaarden en leer je van alles over terroir, de Oude Wereld en de Nieuwe Wereld. En Paul koopt wijn en laat je zien hoe je een etiket moet lezen, wijn moet bestellen in een restaurant of koopt in de wijnwinkel en hoe je je eigen wijnkelder kunt vullen.

Het boek kost € 22,50 is te verkrijgen bij de verschillende boekhandels, zoals Bol.com, Ako en Bruna.

In de onderstaande video presenteert Ophélie Neiman haar boek en krijg je een impressie van hoe het eruit ziet!

Wijnboeken - ilja gortWijnboek numero 2: Slurp à la Gort – Ilja Gort

Een tip van Wijnblogger Arie Benda (Aperitief) is dit boek van Ilja Gort. Arie zegt:

Hoera! Het nieuwe Slurpboek is nu al uit!
In zijn succesvolle reeks Slurp-boeken beschrijft Ilja Gort elk jaar de belevenissen op zijn wijnchateau La Tulipe.

Dit nieuwste boek, ‘Slurp à la Gort’, heeft als thema ‘Tijd’ en hoe die te verlengen door je activiteiten te verbreden, gezonder te leven en altijd de lekkerste wijn te kiezen. Gort neemt de lezer mee achter de schermen van zijn bourgondisch bestaan op de mooiste plekken van Frankrijk. Hij slurpt in een wijnpaleis in de Provence, geniet van de schokkende gebeurtenissen in een gruwelrestaurant in Les Landes, en wordt door een tochtige koe op de horens genomen in Normandië.
Met dit nieuwe boek bevestigt Ilja Gort zijn reputatie als beste Frankrijkschrijver van Nederland.

– Arie –

Ilja Gort, je houdt van hem of niet. Je leest zijn boeken in één ruk uit en volgt zijn tv-programma of je negeert hem. Maar hoe dan ook onze vrolijk wijnboer uit de Bordeaux heeft dus een nieuw boek en in dit boek gunt Ilja Gort je weer een kijkje achter de schermen van zijn bourgondische bestaan en neemt hij je in zijn boek mee naar de mooiste plekjes in Frankrijk. Van de Provence tot aan Normandië, Ilja Gort beleeft altijd wel wat!

Een gesigneerd exemplaar kun je hier bestellen à  € 14,95.

Ongesigneerde exemplaren à €14,95 zijn gewoon te bestellen via Bol.com, Bruna of de HEMA

Wijnboeken: Omfietswijngids 2015Wijnboek numero 3: Omfietswijngids / 2015

De Omfietswijngids werd in 2001 voor het eerst uitgegeven onder de naam Supermarktwijngids. Toen er steeds meer winkels bijkwamen, die geen supermarkt waren (zoals de HEMA, Gall & Gall, Henri Bloem, Grapedistrict, etc.) kon deze gids de naam Supermarktwijngids niet langer behouden en werd de gids omgedoopt tot Omfietswijngids en bevat de gids wijnen die het omfietsen waard zijn.

In de nieuwe Omfietswijngids 2015 geeft Nicolaas Klei aan wat de allerlekkerste wijnen zijn die je het komende jaar bij de verschillende (deelnemende) supermarkten en wijnwinkels kunt krijgen. Voor het samenstellen van de nieuwe gids heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Op veler verzoek dit jaar ook met de wijnen van de Jumbo en de C1000!

Alle wijnen die in de gids zijn opgenomen, zijn voorzien van een proefnotitie, waarin Nicolaas Klei uitlegt waarom deze wijnen het omfietsen waard zijn. Ook vind je in de gids een aantal wijnen die je maar beter in de schappen van winkel kunt laten staan (de weggietwijnen).

De Omfietswijngids is voor 15,00 te verkrijgen bij de verschillende boekhandels, zoals Bol.com, Ako, etc. Ook is deze gids als e-book voor 7,99 te verkrijgen bij  onder andere Bruna.

Wijnboek numero 4: De grote Hamersma / 2015

Wie kent dit wijnboek niet? Ieder jaar brengt Harold Hamersma De Grote Hamersma (DGH) uit. Een wijnboek, geschreven in Hamersma’s bekende schrijfstijl, met álle wijnen in Nederland die er volgens Hamersma toe doen. Proefnotities van wijnen, voorzien van een rapportcijfer, die te koop zijn bij supermarkten, de bekende slijterijketens, wijnspeciaalzaken van naam en faam en die leuke, kleine internetpareltjes.Harold Hamersma weet ze stuk voor stuk te vinden en deelt zijn kennis graag met de vaderlandse wijnliefhebber. Ook bevat het boek een uniek wijnwoordenregister en vele tip- en toplijsten.

De Grote Hamersma is voor 19,95 natuurlijk te verkrijgen bij de boekhandels en via internet te bestellen bij Bol.com, maar ook bij wijnhandel De Gouden Ton.

Wijnboeken: DGH 2015Wijnboek numero 5: Handboek voor de moderne wijnliefhebber

Lees je graag boeken van Hamersma én van Klei dan kun je je hart ophalen met dit wijnboek. In het Handboek voor de moderne wijnliefhebber nemen Harold Hamersma en Nicolaas Klei je mee in de wereld van wijn. Recht voor zijn raap, doorspekt met humor komt er van alles aan bod in dit boek; beroemde, maar juist ook onderbelichte druiven en wijnhuizen komen, er wordt uitgebreid stilgestaan bij het jargon en bevat vele tips waarmee je als beginnende, maar ook als doorgewinterde wijnliefhebber goed uit de voeten kan. Tips als Wat schenk je tijdens een eerste date, Kerst of een barbecue? Welke glazen zijn de beste? Hoelang kun je wijn bewaren? En is het echt waar dat een paar glazen per dag goed zijn voor je gezondheid?, komen allemaal aan bod in het boek!

Ook dit wijnboek is natuurlijk te koop, voor 25,99 bij Bol.com, Bruna en de andere boekenwinkels.

Wijnboeken: Ontdek de wijnexpert in jezelfWijnboek numero 6:Ontdek de wijnexpert in jezelf

Dit boek van Richard Betts is een ideaal cadeauboek. Betts wil met dit boek bereiken dat je de wijnexpert in jezelf ontdekt en dat het allerbelangrijkste van wijn is, dat je er vrolijk van wordt. En hoogdravende wijnpraat, dat kom je in dit boek zeker niet tegen. Lekker geschreven, gaat Betts er in dit wijnboek van uit dat alleen jij bepaalt wat een goede wijn is. Belangrijk daarbij is dat je kunt vertrouwen op je eigen smaak en daar moet je voor trainen. En volgens Betts is dat trainen echt heel gemakkelijk, je hoeft alleen maar je neus leren te gebruiken. Bij het boek krijg je daarom ook geurstickers, die je helpen bij het herkennen van de verschillende tonen waaruit een wijnbouquet is opgebouwd. Ook heeft dit wijnboek een kaart waar de verschillende wijnlanden op staan met daarbij hun kenmerkende smaken. Handig! Dit wijnboek is wederom een aanrader en was niet voor niets een The New York Times bestseller.

Voor 16,95 te koop bij Bol.com. Je vindt dit wijnboek hier

Zes leuke wijnboeken met voor elk wat wils, die niet misstaan in de zak van de Sint!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.